Ελλάδα

Βριλήσσια εστίαση: Βγάζουν τραπεζοκαθίσματα στην κεντρική λεωφόρο Πεντέλης

Βριλήσσια εστίαση: Βγάζουν τραπεζοκαθίσματα στην κεντρική λεωφόρο Πεντέλης
Βριλήσσια εστίαση: Σε μια ιδιαίτερη απόφαση προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βριλησσίων, το οποίο έδωσε την έγκρισή του να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης στην Λεωφόρο Πεντέλης.

Βριλήσσια εστίαση: Ύστερα από εισήγηση του δημάρχου των Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης πήρε την απόφαση να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης, κυριολεκτικά μέσα στην κεντρική οδική αρτηρία, την Λεωφόρο Πεντέλης. Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση είναι πως κανείς δεν αντέδρασε δεδομένου πως πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια που υπονομεύει την ασφάλεια των πολιτών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Otavoice στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για εισήγηση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και για τη λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων», αποφασίστηκαν παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους δίνοντας επιπλέον τετραγωνικά μέτρα σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος για να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα εφαρμόζοντας τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού.

Η απόφαση που ως στόχο είχε να στηριχθεί η λειτουργία των επιχειρήσεων ξεπέρασε κάθε όριο προάσπισης της ασφάλειας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος και η τεχνική υπηρεσία εισηγήθηκαν και αποδέχτηκαν ομόφωνα τα παρόντα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να δεσμευτεί μέρος του παραδρόμου της Λεωφόρου Πεντέλης (όπως φαίνεται στο τοπογραφικό σχεδιάγραμμα που κατατέθηκε) που σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων ( όπως φαίνεται και στην φωτογραφία), ενώ η κυκλοφορία στον παράδρομο θα διεξάγεται κανονικά. Η Λεωφόρος Πεντέλης για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για την κεντρική οδική αρτηρία που διασχίζει τα Βριλήσσια, έχει άμεση σύνδεση με την Αττική Οδό, είναι διπλής κατεύθυνσης με 4 λωρίδες κυκλοφορίας και έχει αυξημένο κυκλοφοριακό φορτίο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Μάλιστα από την συγκεκριμένη οδική αρτηρία διέρχονται βαρέα οχήματα, λεωφορεία και χιλιάδες ιδιωτικά αυτοκίνητα και δίκυκλα. Η ταχύτητα ειδικά στο συγκεκριμένο τμήμα που είναι σε απόσταση από το κέντρο της πόλης είναι αυξημένη και η ροή είναι συνεχόμενη.

Βάση λοιπόν της απόφασης που αποτυπώνεται στο σχεδιάγραμμα της τεχνικής υπηρεσίας που κατέθεσε ο διευθυντής κ. Μαρτιγόπουλος, σε απόσταση 2 μέτρων από την κεντρική λεωφόρο θα αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα σε μήκος περίπου 100-150 μέτρων. Την ίδια ώρα θα επιτρέπεται η κυκλοφορία εντός του παραδρόμου. Άρα τοποθετούνται τραπεζοκαθίσματα όπου από την μία πλευρά είναι η κεντρική λεωφόρος και από την άλλη ο παράδρομος.

Ποιος εγγυάται λοιπόν την ασφάλεια των πολιτών; Ότι ένα φορτηγό ή ένα όχημα δεν θα εκτραπεί και θα πέσει πάνω στους θαμώνες; Ποιος εγγυάται ότι μια κακή στιγμή δεν θα δημιουργήσει ένα δυστύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες; Ποιος θα σταματήσει ένα φορτηγό ή ένα λεωφορείο για να μην πλακώσει τον κόσμο; Από την μέσα πλευρά που θα κινούνται τα οχήματα έστω και με ήπια κυκλοφορία ποιος εγγυάται ότι δεν θα συμβεί κάποια μοιραίο ατύχημα;

Να σημειωθεί ότι και για άλλα σημεία της πόλης έχουν παρθεί αποφάσεις για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των δημοτών, ενώ έφτασαν στο σημείο στην πλατεία Ελευθερίας να μετατρέπουν κιόσκι με παγκάκια που χρησιμοποιούν οι δημότες, σε παράρτημα επιχείρησης που γειτνιάζει. Έκθετος ο δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Βριλησσίων.

Όπως έχει γίνει γνωστό η απόφαση θα περάσει από την Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, που είναι και η αρμόδια να εκδώσει την τελική απόφαση. Άπαντες ελπίζουν να επικρατήσει μετά την ανάδειξη της σοβαρότητας του θέματος η λογική και να αποσυρθούν τα σχέδια καθώς όπως αναφέρουν πηγές από την περιοχή ετοιμάζονται ομαδικές μηνύσεις. Η κατηγορία θα είναι έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των πολιτών, με ηθική αυτουργία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments