Ελλάδα

Σε αυτό το Ελληνικό νησί δεν πας έτσι – Θα έχει έλεγχο πριν μπεις για κορονοϊό

Σε αυτό το Ελληνικό νησί δεν πας έτσι – Θα έχει έλεγχο πριν μπεις για κορονοϊό
Οι τοπικοί φορείς λαμβάνουν μέτρα ώστε να είναι έτοιμοι απέναντι στον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορονοίό.

Οι επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού περιμένουν με ανυπομονησία το άνοιγμα όλων των ξενοδοχείων αλλά και το πράσινο φως για πτήσεις από το εξωτερικό. Οι τουριστικές περιοχές της χώρας ετοιμάζονται πυρετωδώς προκειμένου να υποδεχτούν Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες.

Ωστόσο, ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορωνοϊό είναι υπαρκτός και αυτό το γνωρίζουν και οι επιστήμονες λοιμωξιολόγοι και η κυβέρνηση, αλλά μπροστά στον σημαντικότατο κίνδυνο η τουριστική περίοδο να καταστραφεί ολοσχερώς έχουν πάρει την απόφαση να “θωρακίσουν” τα νησιά τα οποία δέχονται και τον μεγαλύτερο όγκο τουριστών κάθε χρόνο.

Ήδη κάποια νησιά ετοιμάζονται να προμηθευτούν ειδικό εξοπλισμό ώστε οι υγειονομικές αρχές να κάνουν τεστ στους επισκέπτες που θα φθάνουν εκεί για τις διακοπές τους. Ένα από τα νησιά αυτά είναι ο Πάρος το οποίο θα έχει τον κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα νησιά.

Σύμφωνα με το ethnos.gr τα νησιά που θα προμηθευτούν εξοπλισμό για τεστ θα είναι 20 και η απόφαση για το ποια θα είναι θα παρθεί στο τέλος του Ιουνίου. Η λύση της αγοράς νέων συστημάτων για PCR εξέταση είναι η πιο πιθανή εξέλιξη ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις μεταφοράς των τεστ σε νοσοκομεία της Αθήνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments