Ελλάδα

Υπουργείο Υγείας επεισόδια: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας – Εργαζόμενοι χτυπούν τα κατεβασμένα ρολά

Υπουργείο Υγείας επεισόδια: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας – Εργαζόμενοι χτυπούν τα κατεβασμένα ρολά
Υπουργείο Υγείας επεισόδια: Eργαζόμενοι στον τομέα επισιτισμού - τουρισμού επιχείρησαν να ανοίξουν την πόρτα και να εισέλθουν στο υπουργείο.

Υπουργείο Υγείας επεισόδια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στον επισιτισμό ζητώντας από τη κυβέρνηση να βρεθεί δίκαιη λύση στα εργασιακά και να καταργηθούν τα αντιεργατικά όπως χαρακτηρίζουν νομοσχέδια.

Κατά την πορεία των εργαζομένων του επισιτισμού δεν έλειψε και η ένταση, καθώς αυτή την ώρα μερίδα διαδηλωτών βρίσκεται έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου ζητώντας συνάντηση με κάποιο αρμόδιο. Ορισμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να ανοίξουν την πόρτα για να εισέλθουν στο υπουργείο. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί έκαναν ρίψη χημικών πίσω από τα κάγκελα.

Νωρίτερα παρών στην συγκέντρωση ήταν και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Είμαστε στο πλευρό τους για να διασφαλιστεί το εισόδημα σε όλους, για να απαλλαγούν από τα χρέη σε φως, νερό, τηλέφωνο, στις τραπεζικές δόσεις, στην εφορία. Σε αυτό τον αγώνα είμαστε μαζί τους συνεχώς» είπε.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις συλλογικές συμβάσεις. «Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία! Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου! Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών. Να ακυρωθούν άμεσα όλες οι χρεώσεις σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο. Να γίνει παύση πληρωμών σε εφορία, τράπεζες. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα σπίτια των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου» τονίζουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments