Κόσμος

Πορτογαλία κορωνοϊός: Ξεκινά η τρίτη φάση της άρσης των μέτρων

Πορτογαλία κορωνοϊός: Ξεκινά η τρίτη φάση της άρσης των μέτρων
Πορτογαλία κορωνοϊός: Το «πράσινο φως» για την τρίτη φάση της εξόδου από το lockdown έδωσε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

Πορτογαλία κορωνοϊός: Η Πορτογαλία έδωσε το «ok» σήμερα για την τρίτη φάση της εξόδου από το lockdown, όμως ορισμένοι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ στη Λισαβόνα λόγω των εστιών που εντοπίστηκαν σε βιομηχανικές περιοχές και τα περίχωρα. Από την 1η Ιουνίου, τα εμπορικά κέντρα, οι παιδικοί σταθμοί, τα γυμναστήρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και άλλοι πολιτιστικοί χώροι μπορούν να επαναλειτουργήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως με περιορισμένη δυναμικότητα.

Οι συναθροίσεις έως 20 ανθρώπων θα επιτρέπονται και ο κανόνας για τη λειτουργία των εστιατορίων στο 50% της δυναμικότητάς τους, που εφαρμοζόταν από την έναρξη λειτουργίας τους τη 18η Μαΐου, θα αρθεί. Ωστόσο, στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα προσφάτως, οι συναθροίσεις θα παραμείνουν περιορισμένες στους 10 ανθρώπους και τα εμπορικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά έως τουλάχιστον την προσεχή Πέμπτη.

«Δυστυχώς, η εξέλιξη στη Λισαβόνα είναι σημαντικά διαφορετική από την υπόλοιπη χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα. «Όμως, όπως είπα και στην αρχή, δεν ντρέπομαι να ανακαλέσω ένα στάδιο εάν καταστεί αναγκαίο». Η Πορτογαλία έχει καταγράψει 31.946 κρούσματα της Covid-19 και 1.383 θανάτους. Ανησυχία επικρατεί για τις τοπικές εστίες που ξεσπούν σε φτωχότερες συνοικίες στα περίχωρα της Λισαβόνας, όπου ζητήθηκε από τους κατοίκους να κλείσουν τις καφετέριες, ενώ εφαρμόστηκε καραντίνα, έπειτα από την ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων.

«Πράσινο φως» για εννέα γήπεδα:

Υπενθυμίζεται, πως ο Κυβερνητικός Υγειονομικός Οργανισμός της Πορτογαλίας έδωσε άδεια σε συγκεκριμένα γήπεδα για τη διεξαγωγή αγώνων. Ειδικότερα εννέα από τα 15 υποψήφια γήπεδα για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα πήραν το «ok» και ήδη ενημερώθηκαν η πορτογαλική Λίγκα και η Ομοσπονδία.

Άδεια πήραν συγκεκριμένα το γήπεδο της Οέιρας, της Γκιμαράες, της Πόρτο, της Τοντέλα, το «Ζοσέ Αλβαλάδε» της Λισσαβώνας, το στάδιο της Μαρίτιμο, το δημοτικό στάδιο της Μπράγκα, το γήπεδο της Μπενφίκα (Ντα Λουζ) και το στάδιο Πορτιμάο. Για τα γήπεδα των: Σετουμπάλ, Πάσος Φερέιρα, Άβες, το στάδιο Ντο Μπέσα της Μποαβίστα και το γήπεδο της Ρίο Άβε επισημάνθηκε πως χρειάζονται κάποιες τροποποιήσεις για να περάσουν μία νέα επιθεώρηση και να πάρουν την άδεια. Το restart της Λίγκας έχει πάει για τις 4 Ιουνίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments