Διεθνή

Τραμπ social media: Απειλεί με οικονομικό πόλεμο ο Αμερικανός πρόεδρος – Το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε

Τραμπ social media: Απειλεί με οικονομικό πόλεμο ο Αμερικανός πρόεδρος – Το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε
Τραμπ social media: «Θα φροντίσουμε οι φόροι των Αμερικανών να μην πηγαίνουν στους γίγαντες των social media, οι οποίοι καταπιέζουν την ελεύθερη έκφραση», ήταν η δήλωση του Αμερικανού Πρόεδρου, προμηνύοντας οικονομικό πόλεμο.

Τραμπ social media: Ο Αμερικανός κατηγορώντας το Twitter, το Facebook και τα άλλα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι επεμβαίνουν στις αμερικανικές εκλογές και μάλιστα εναντίον του υπέγραψε την Πέμπτη ένα εκτελεστικό διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας των εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ευελιξίας που απολαμβάνουν στην εποπτεία του περιεχομένου τους. Παράλληλα ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι θα κυνηγήσει σε οικονομικό επίπεδο τις εταιρείες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα φροντίσουμε οι φόροι των Αμερικανών να μην πηγαίνουν στους γίγαντες των social media, οι οποίοι καταπιέζουν την ελεύθερη έκφραση».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε στο άρθρο 230 του νόμου «περί ευπρέπειας στις επικοινωνίες» και τόνισε ότι ουδέποτε το Twitter έβαλε τέτοιο μήνυμα για «fake news» σε πολιτικούς, ακόμη και στα hoax από τη Ρωσία. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ελευθερία της έκφρασης απέναντι σε έναν από τους χειρότερους κινδύνους» δήλωσε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο, όταν υπέγραψε το διάταγμα, που αναμένεται να αποτελέσει σημείο εκκίνησης μιας μακράς νομικής διαμάχης. «Έχουν απεριόριστη δύναμη να λογοκρίνουν, να περιορίζουν, να κρύβουν, να αλλάζουν την πραγματικότητα στην επικοινωνία ανάμεσα σε ιδιώτες ή μεγάλες ομάδες πληθυσμού. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην αμερικανική ιστορία με μια τόσο μικρή ομάδα εταιρειών να ελέγχει μια τόσο μεγάλη σφαίρα ανθρώπινης αλληλεπίδρασης» σημείωσε ο Τραμπ λίγο πριν υπογράψει το διάταγμα.

Επικριτές του Αμερικανού προέδρου σημειώνουν ότι η κίνηση αυτή του Τραμπ ήταν για αντιπερισπασμό την ώρα που οι νεκροί στις ΗΠΑ από κορωνοϊό ξεπέρασαν τους 101.000 με την κυβέρνησή του να δέχεται πυρά για σφάλματα στη διαχείριση της κρίσης. Από την πλευρά του το Twitter αντέδρασε χαρακτηρίζοντας το διάταγμα Τραμπ ως μια «πολιτική προσέγγιση σε έναν νόμο-ορόσημο. Το άρθρο 230 προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και βασίζεται στις δημοκρατικές αξίες. Κάθε προσπάθεια μονομερής παρέμβασης απειλεί το μέλλον της ελευθερίας στο διαδίκτυο».

Ζάκερμπεργκ: Πιστεύω ότι δεν πρέπει να κάνουμε ελέγχους στους πολιτικούς

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Facebook Inc, Mark Zuckerberg, δήλωσε την Πέμπτη ότι η εταιρεία του ήταν πιο αφοσιωμένη στην ελευθερία του λόγου από άλλες εταιρείες τεχνολογίας. «Πιστεύουμε ότι δεν θα ήταν σωστό να κάνουμε ελέγχους στους πολιτικούς», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ, μιλώντας σε συνέντευξη του Fox New. «Σίγουρα πιστεύω ότι οι πολιτικές μας, μάς έχουν ξεχωρίσει από τις άλλες εταιρείες τεχνολογίας όσον αφορά το ότι είμαστε ισχυρότεροι στην ελεύθερη έκφραση, δίνοντας στους ανθρώπους φωνή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments