Οικονομία

Έπεσαν οι υπογραφές για τη στρατηγική επένδυση 60 εκατομμυρίων στη Μύκονο

Έπεσαν οι υπογραφές για τη στρατηγική επένδυση 60 εκατομμυρίων στη Μύκονο
Στην τελική ευθεία μπαίνει το σχέδιο για τη στρατηγική επένδυση 60 εκατομμυρίων στη Μύκονο

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπέγραψε το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, παρουσία του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκου Μαντζούφα, σχετικά με μια στρατηγική επένδυση εκατομμυρίων στη Μύκονο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφορά στην επένδυση της εταιρείας AGC στο νησί των ανέμων και είναι ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ποσό που εγκρίθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το ΣτΕ.

Μετά την υπογραφή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κος Γεωργιάδης δήλωσε το εξής: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για τη μεγάλη αυτή επένδυση στη Μύκονο. Πρόκειται για μία από τις ταχύτερες αδειοδοτικές διαδικασίες που έχουν γίνει ποτέ στο ελληνικό κράτος».

Μια ιδιαίτερα σημαντική επένδυση

Και συνέχισε: «Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας που πέτυχαν να κάνουν τόσο καλή δουλειά, καθώς η διαδικασία πέρασε από το ΣτΕ με ελάχιστες παρατηρήσεις. Αποδεικνύεται ότι όταν όλοι δουλεύουμε καλόπιστα και με εργατικότητα, όλα μπορούν να γίνουν, ακόμα και αυτά που φάνταζαν αδύνατα».

Από την άλλη, ο κος Μαντζούφας σχολίασε πως έπειτα από την υπογραφή του κου Γεωργιάδη, «το Προεδρικό Διάταγμα αποστέλλεται μετά την υπογραφή των συναρμοδίων υπουργών, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Είναι μία άκρως περιβαλλοντολογική και αναπτυξιακή επένδυση, ποιοτικού τουρισμού, πλήρως εναρμονισμένη στη μορφολογία και στο περιβάλλον της Ελλάδος, όπως προέταξε.

Αναμένονται και επενδύσεις από τις ΗΠΑ

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πως αναμένουμε σημαντικές επενδύσεις στη βιομηχανία από τις ΗΠΑ, μιας και «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι καλύτερες από ποτέ».

Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (28/5), σημείωσε το εξής: «Φτιάξαμε το Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας, για να έχουμε μια οργανωμένη και θεσμική συζήτηση. Σκοπός να κατευθυνθούν επισήμως από τους εμπλεκόμενους συγκεκριμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση, για αναλάβει πρωτοβουλίες για τις θεσμικές και άλλες αλλαγές που απαιτούνται».

«Το 2020 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, δεν θέλω να παρεξηγηθώ, θα είναι μια χρονιά με πάρα πολλά προβλήματα, με επιχειρήσεις που θα κινδυνεύουν να κλείσουν, με έκρηξη της ανεργίας. Όλα αυτά θα γίνουν αναπόφευκτα, αλλά όλα αυτά μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε, αλλά όχι με τρόπο για να διαλύσουμε την κοινωνία μας, αλλά με τρόπο δημιουργικό για να φτιάξουμε την Ελλάδα του μέλλοντος και να είμαστε περήφανοι για αυτό που κάναμε», σχολίασε σχετικά με την κρίση λόγω του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις στην οικονομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments