Οικονομία

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Σήμερα Παρασκευή, θα καταβληθούν τα ποσά

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Σήμερα Παρασκευή, θα καταβληθούν τα ποσά
Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Σήμερα (29/5) γίνεται η πληρωμή σε όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Δείτε αναλυτικά ποιοι δικαιούνται και θα δουν τα ποσά στους λογαριασμούς τους.

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Σήμερα Παρασκευή (29/5) θα γίνει η πληρωμή σε όλα τα επιδόματα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), και ήδη αρκετοί δικαιούχοι ετοιμάζονται να δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους. Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή θα καταβληθούν: επίδομα παιδιού, επίδομα γέννησης, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε πώς θα καταβληθεί το νέο έκτακτο επίδομα για επαγγελματίες.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά τους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις έχουν εγκριθεί, μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020. Η καταβολή του επιδόματος παιδιού αφορά τη δεύτερη δόση του 2020 (Μάρτιος– Απρίλιος 2020).

Σήμερα (29/5) όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Ειδικότερα, την Παρασκευή 29 Μαΐου, θα δοθεί από τον Οργανισμό η έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους. Η επιπλέον εισοδηματική ενίσχυση ανέρχεται στα 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά. Επίσης, την παραπάνω ημερομηνία, θα καταβληθεί στους δικαιούχους η εισοδηματική ενίσχυση σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2018.

Παρατείνεται η διάρκεια των προγραμμάτων  του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) έτους 2019 

Σύμφωνα με την διοίκηση του  ΟΠΕΚΑ, οι δικαιούχοι των προγραμμάτων του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας και οι Επιχειρηματίες που έχουν συμβληθεί με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ ενημερώνονται ότι παρατείνεται η διάρκεια των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) έτους 2019 έως και την  30η Ιουνίου  2020. Ο ΟΠΕΚΑ,  με την  παράταση της διάρκειας  των προγραμμάτων  της Αγροτικής Εστίας έτους 2019, ανταποκρίνεται στην οικονομική ενίσχυση των Επιχειρηματιών και παρέχει την δυνατότητα στους δικαιούχους πολίτες,  μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της παράτασης, να αξιοποιήσουν τις διαθέσιμες παροχές του Οργανισμού και να επωφεληθουν από τα τρέχοντα κοινωνικά προγράμματα του ΛΕΑ/ΟΠΕΚΑ (Κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού, εκδρομικού προγράμματος, πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων). Τέλος, σύντομα θα δoθούν στη δημοσιότητα όλα τα νέα στοιχεία και οι πληροφορίες για την έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των επιχειρηματιών και των δικαιούχων στα νέα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους  2020- 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments