Πολιτική

Θεοχάρης άρση μέτρων: Παρουσιάστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον εσωτερικό τουρισμό

Θεοχάρης άρση μέτρων: Παρουσιάστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον εσωτερικό τουρισμό
Θεοχάρης άρση μέτρων: Τις τρεις πρωτοβουλίες τις κυβέρνησης για τον εσωτερικό τουρισμό παρουσίασε στη Βουλή ο ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Θεοχάρης άρση μέτρων: «Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη σημασία του εσωτερικού τουρισμού, ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κατά την παρουσίαση της τροπολογίας για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Όπως επισήμανε ο υπουργός, η κυβέρνηση ενισχύει με τρεις πρωτοβουλίες τον εσωτερικό τουρισμό:

  • με την επαύξηση των κονδυλίων στο ύψος των 30 εκατομμυρίων για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ
  • με το πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για την φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων, προκειμένου να δώσουν κουπόνια στους εργαζομένους και έτσι και ο ιδιωτικός τομέας να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό
  • με την αναβίωση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», ύψους με 30 εκατομμυρίων ευρώ.

«Συνεπώς, τουλάχιστον 70 εκατομμύρια είναι τα χρήματα που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πάνε για το πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού», είπε ο κ. Θεοχάρης και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», υλοποιήθηκε τελευταία φορά το 2013-2014 από την κυβέρνηση της ΝΔ. Σήμερα θα έχει 250.000 δικαιούχους και η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να το διευρύνει σε όσο περισσότερες επιχειρήσεις του τουρισμού, είναι δυνατό.

Ανάκαμψη οικονομίας χωρίς να χάσουμε τη νίκη κατά του κορωνοϊού:

Υπενθυμίζεται, πως ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε στην αυστριακή τηλεόραση ότι η Ελλάδα θέλει να ανακάμψει η οικονομία της, «αλλά όχι όμως με κάθε τίμημα». «Κάθε χώρα στην Ευρώπη θέλει να πετύχει ανάκαμψη της οικονομίας της, το ίδιο και εμείς, αλλά όχι όμως με κάθε τίμημα», τόνισε σε δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο κ. Θεοχάρης, επισημαίνοντας πως η κατάσταση θα παρακολουθείται και θα υπάρχει εγρήγορση, καθώς «δεν θέλουμε να χάσουμε τη νίκη που έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής κατά του ιού, και επιθυμούμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments