Πολιτισμός

«Το Σινεμά Σε Περιμένει» – Η καμπάνια για την επιστροφή των κινηματογράφων

«Το Σινεμά Σε Περιμένει» – Η καμπάνια για την επιστροφή των κινηματογράφων
Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ανοίγουν οι κινηματογράφοι σε όλην την χώρα με την καμπάνια «Το Σινεμά Σε Περιμένει» να έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των social media.

Η αντίστροφη μέτρηση για επιστροφή των θεατών στις κινηματογραφικές αίθουσες ξεκίνησε. Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου το σινεμά μας περιμένει ξανά πίσω. Στο πλαίσιο αυτό, γεννήθηκε η επιθυμία για μια συντονισμένη δράση ώστε όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι σκοτεινές και υπαίθριες αίθουσες. Εν όψει της επαναλειτουργίας των θερινών κινηματογράφων λοιπόν, μια σειρά από φορείς συνεργάστηκαν, μοιράστηκαν ιδέες και το αποτέλεσμα είναι η καμπάνια «Το Σινεμά Σε Περιμένει» η οποία ήδη μέσω του hashtag #tocinemaseperimenei είχε προκαλέσει αίσθηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στο περιθώριο της δράσης αυτής κυκλοφόρησαν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots, καταχωρίσεις και digital εφαρμογές. Όσον αφορά τα δύο τηλεοπτικά σποτ είναι σε σκηνοθεσία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, σενάριο της Αλέκας Παπαδία και παραγωγή του Πάνου Παπαχατζή, τα οποία καλούν το κοινό πίσω στο σινεμά «με ήρωες ληστές, ερωτευμένα ζευγάρια και τρομακτικά κοριτσάκια που αναζητούν θεατές για να “λάμψουν”». Παίζουν οι ηθοποιοί Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Κωσταντίνος Ελματζιόγλου, Αντώνης Στάμος, Μιχάλης Ζαχαρίας, Εριέττα Κέλλυ, Γιάννης Εγγλέζος και Έλλη Παπαχατζή.

Σημειώνεται, πως για την πραγματοποίηση των σποτ όλοι οι εμπλεκόμενοι, από τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, τους παραγωγούς, τους τεχνικούς και τους γραφίστες, μέχρι τους διανομείς και τους ιδιοκτήτες αιθουσών, εργάστηκαν αμισθί, καθώς «κοινός στόχος όλων, είναι να υπερασπιστούν ο καθένας με τον τρόπο που συνέβαλλε, την δουλειά τους, τον πολιτισμό και την εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή».

Στην καμπάνια «Το Σινεμά Σε Περιμένει» συμμετέχουν η Ένωση Διανομέων Κινηματογραφικών Ταινιών Ελλάδος (ΕΔΙΚΤΕ), ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (ΣΑΠΟΕ), η Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ), η Πανελλήνια Ένωση Αιθουσαρχών Κινηματογράφου (ΠΕΑΚ), η Κινηματογραφική Ένωση Βορείου Ελλάδας (ΚΕΒΕ), η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΕΕΝ) και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), με την υποστήριξη του Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων.

«Σε αυτή τη νέα εποχή που διανύουμε, πέρα από τις συνεχείς προσπάθειες του κλάδου και την αδιαμφισβήτητη αγάπη του κοινού, απαραίτητο είναι να υπάρξουν άμεσα από την πλευρά του Κράτους εξειδικευμένα μέτρα στήριξης και επιδότησης που θα επιτρέψουν σε αιθουσάρχες, διανομείς, δημιουργούς, τεχνικούς, ηθοποιούς και παραγωγούς να αποτελέσουν μέρος ενός ουσιαστικού κινηματογραφικού σκηνικού, που θα υπάρχει την “επόμενη ημέρα”. Ο συγκεκριμένος κλάδος Πολιτισμού χωρίς αυτά, κινδυνεύει να βάλει τίτλους τέλους…», σχολίασαν οι παραπάνω φορείς για τη “νέα” πραγματικότητα.

Δείτε παρακάτω τα τηλεοπτικά σποτ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments