Διεθνή

Απειλές Τραμπ για διαδηλωτές στον Λευκό Οίκο: Έτοιμος να τους υποδεχθεί με σκυλιά και όπλα

Απειλές Τραμπ για διαδηλωτές στον Λευκό Οίκο: Έτοιμος να τους υποδεχθεί με σκυλιά και όπλα
Απειλές Τραμπ για διαδηλωτές στον Λευκό Οίκο: Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται πως ήταν έτοιμος να υποδεχθεί με «σκυλιά και όπλα» όσους συμμετείχαν στις διαδηλώσεις.

Με «τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα που έχει ποτέ δει» θα είχαν υποδεχθεί τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν έξω από τον Λευκό Οίκο για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, εάν είχαν παραβιάσει τον φράκτη, όπως δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Λαφαγέτ Σκουέρ, με αποτέλεσμα ο Λευκός Οίκος να σφραγισθεί το βράδυ της Παρασκευής (30/5). Αφού αρχικά αποχώρησαν, οι διαδηλωτές επέστρεψαν και ακολούθησαν αψιμαχίες με την αστυνομία, με τη διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο να διαλύεται εν τέλει, νωρίς το πρωί.

Επαίνεσε τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ

Και ο Τραμπ επαίνεσε τα μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ που είναι επιφορτισμένη με τη φύλαξη του Λευκού Οίκου: «Και πολύ πρώτοι. Ήμουν μέσα, παρακολουθούσα κάθε κίνηση, και δεν θα μπορούσα να έχω αισθανθεί πιο ασφαλής».

Μάλιστα, σε μια σειρά από tweets, ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε  να καλεί τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας: «ΑΠΟΨΕ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΥΚΤΑ MAGA ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ;» (MAGA εκ του «Make America Great Again»).

Και κατηγόρησε τη δήμαρχο της Ουάσινγκτον

Από την άλλη, ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε τη δήμαρχο της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ ότι αρνήθηκε να στείλει αστυνομία για να βοηθήσει τη Μυστική Υπηρεσία του Λευκού Οίκου. Όμως, στην πραγματικότητα, αστυνομική δύναμη της πόλης Ουάσινγκτον, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ, είχε αναπτυχθεί στον χώρο και βοήθησε στον έλεγχο της δεύτερης συγκέντρωσης έξω από τον Λευκό Οίκο.

Να σημειωθεί πως ο Ντόναλντ Τραμπ δέχεται έντονη κριτική τις τελευταίες ημέρες λόγω της ανικανότητά του, κατά τον αμερικανικό λαό, να χειριστεί στο έπακρο τον θάνατο του Τζορτ Φλόιντ, ενώ έντονη κριτική έχουν δεχθεί και οι αποφάσεις του σχετικά με τον ΠΟΥ και την Κίνα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι εκείνος που ανακοίνωσε πως ξεκινούν τη διαδικασία τερματισμού των ειδικών εμπορικών εξαιρέσεων που απολάμβανε το Χονγκ Κονγκ από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εντολή του Αμερικανού προέδρου στην κυβέρνησή του, έρχεται σε απάντηση στο σχέδιο της Κίνας να εφαρμόσει έναν νέο νόμο για την ασφάλεια στην πόλη του Χονγκ Κονγκ, το οποίο και έχει προκαλέσει φόβους στη Δύση για περιορισμό των ελευθεριών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments