Πολιτική

Βρούτσης εργαζόμενοι: «Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός»

Βρούτσης εργαζόμενοι: «Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός»
Βρούτσης εργαζόμενοι: Το ενδεχόμενο να μειωθεί ο κατώτατος μισθός μέσω της εκ περιτροπής εργασίας διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Εργασίας.
Βρούτσης εργαζόμενοι: Το ενδεχόμενο να μειωθεί ο κατώτατος μισθός μέσω της εκ περιτροπής εργασίας διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Εργασίας.

Βρούτσης εργαζόμενοι: Κατηγορηματικά “όχι” απάντησε στο ενδεχόμενο να μειωθεί ο κατώτατος μισθός μέσω της εκ περιτροπής εργασίας ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Απαντώ κατηγορηματικά όχι. Η κυβέρνησή μας η πολιτεία προέβλεψε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα πέσει κάτω από τον κατώτατο μισθό ακόμη και αν δουλεύει το μισό χρόνο του μήνα. Αυτό είναι οριζόντιο είναι κόκκινη γραμμή και το βάλαμε και στο νόμο», είπε ο υπουργός.

Παράλληλα, εξήγησε ότι ο καθαρός μισθός θα είναι τα 550 ευρώ και με τις ασφαλιστικές εισφορές θα φτάνει στα 650 ευρώ μεικτά. Σε κάθε περίπτωση όπως είπε το το όριο είναι ο σημερινός κατώτατος μισθός. «Ο εργαζόμενος προστατεύεται απόλυτα σε όποιο σχήμα κι αν επιλέξει ο επιχειρηματίας» σημείωσε.

Σχετικά με τις συντάξεις:

“Περίπου 240.000 συνταξιούχοι, θα δουν την Τρίτη αυξήσεις στην επικουρική τους σύνταξη” τόνισε ο κ. Βρούτσης και επισήμανε πως το Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να δοθεί η νέα κύρια σύνταξη και τον Οκτώβριο οι δυο καταβολές αναδρομικών. «Τον Οκτώβριο -Θεού θέλοντος και να πάνε όλα καλά, θα πληρώσουμε και τις δυο καταβολές αναδρομικών. Η μια είναι του επικουρικού που αφορά 8 μήνες, καθώς τώρα 2 Ιουνίου πληρώνουμε τη νέα επικουρική και είναι από 1-10-19 έως Ιούνιο 2020. Η άλλη θα είναι 12 μηνών, τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων από 1-10-19 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020», είπε για το θέμα ο υπουργός Εργασίας και τόνισε ότι η οι αυξήσεις αυτές δεν δίνονται «ξαφνικά και άκριτα», αλλά σε ευθυγράμμιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε και οι αποφάσεις του ΣτΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments