Ειδήσεις

Δολοφονία Φλόιντ: Εκατοντάδες διαδηλωτές σε Λονδίνο και Βερολίνο

Δολοφονία Φλόιντ: Εκατοντάδες διαδηλωτές σε Λονδίνο και Βερολίνο
Δολοφονία Φλόιντ: Οι διαδηλωτές γονάτισαν στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ του Λονδίνου φωνάζοντας "Καμία δικαιοσύνη, καμία ειρήνη" και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το κοινοβούλιο και κατέληξαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Δολοφονία Φλόιντ: Εκατοντάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στο Λονδίνο και στο Βερολίνο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διαδηλωτές στις ΗΠΑ που έχουν βγει στους δρόμους έπειτα από τον φόνο ενός Αφροαμερικανού, του Τζορτζ Φλόιντ, από έναν λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολις.

Οι διαδηλωτές γονάτισαν στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ του Λονδίνου φωνάζοντας “Καμία δικαιοσύνη, καμία ειρήνη” και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το κοινοβούλιο και κατέληξαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο κρατώντας πόστερ που έγραφαν “Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ”, “Σταματήστε να μας σκοτώνετε” και “Ποιός θα είναι ο επόμενος;”.

Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ μετά την σύλληψή του την Δευτέρα προκάλεσε ένα κύμα διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ και απελευθέρωσε την συσσωρευμένη οργή για τον ρατσισμό που επικρατεί στο αμερικανικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Κάποιες από τις διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε βίαιες όταν διαδηλωτές εμπόδισαν την κίνηση των αυτοκινήτων, έβαλαν φωτιά και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να τους απωθήσουν.

Υπενθυμίζεται πως οι συγκρούσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στις ΗΠΑ, με τις δυνάμεις ασφαλείας να προσπαθούν να αναχαιτίσουν το οργισμένο πλήθος. Τρεις άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τις ζωές τους στη διάρκεια των επεισοδίων, με τον τελευταίο εξ αυτών να πέφτει νεκρός στην Ινδιανάπολη από πυροβολισμούς.

Οι αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν το τραγικό συμβάν στο κέντρο της πόλης, τονίζοντας πως ερευνούν «περιστατικό μαζικών πυροβολισμών», οι οποίοι τραυμάτισαν τρία άτομα, με το ένα εξ αυτών να καταλήγει λίγη ώρα αργότερα.  Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομιάς της Ινδιανάπολης ανέφερε πως «η πόλη μας είναι πολύ καλύτερη από αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Το κέντρο δεν είναι ασφαλές αυτές τις ώρες, ζητούμε από τους πολίτες που δεν ζουν σε αυτό, να απομακρυνθούν. Αρκετά!». ameriki-diadiloseis-scaled

Την Παρασκευή, έχασαν τις ζωές τους άλλοι δυο άνθρωποι, ένας 19χρονος στο Ντιτρόιτ κι ένας ομοσπονδιακός πράκτορας στο Όκλαντ. Ο ομοσπονδιακός πράκτορας δέχτηκε πυρά το βράδυ στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Όκλαντ, τραυματίστηκε βαριά και κατέληξε λίγα λεπτά μετά. Στο ίδιο περιστατικό, τραυματίστηκε κι ένας συνάδελφός του. Στο Ντιτρόιτ, έπεσε νεκρός κι ένας 19χρονος από πυροβολισμούς μέσα στο πλήθος, με τις αστυνομικές αρχές να «φωτογραφίζουν» σαν δράστη κάποιον άγνωστο που άνοιξε πυρ μέσα από αυτοκίνητο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments