Διεθνή

Κορωνοϊός σήμερα: Πόσα νέα κρούσματα κατέγραψαν Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία

Κορωνοϊός σήμερα: Πόσα νέα κρούσματα κατέγραψαν Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία
Κορωνοϊός σήμερα: Καθοδική είναι η πορεία της επιδημίας σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία, χώρες που επλήγησαν πολύ σοβαρά από τον ιό.

Κορωνοϊός σήμερα: Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία κατέγραψαν τα νέα κρούσματα, παρατηρώντας πως η πορεία αρχίζει να είναι καθοδική.

Η κατάσταση στην Ιταλία

Πιο αναλυτικά, η Ιταλία κατέγραψε κατά τις τελευταίες 24 ώρες 75 νέους θανάτους από την επιδημία Covid-19, έναντι 111 την προηγουμένη, επί συνόλου 33.415 θανάτων, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων είναι 355, έναντι 416 χθες, επί συνόλου 233.019 κρουσμάτων της νόσου. Ο αριθμός των νοσούντων μειώθηκε σήμερα στους 42.075, από 43.691 χθες.

Η κατάσταση στη Γαλλία

Η Γαλλία, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κατέγραψε 31 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 18.475, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές. Είναι η 11η ημέρα που ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων στην χώρα είναι κάτω των 100. Ο απολογισμός των θανάτων στα κέντρα φροντίδας θα ανακοινωθεί στις 2 Ιουνίου.

Η κατάσταση στην Ισπανία

Η Ισπανία κατέγραψε 96 νέα κρούσματα της νόσου τις τελευταίες 24 ώρες, επί συνόλου 239.429 και 2 νέους θανάτους, επί συνόλου 27.127, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία

Αναζωπυρώνεται η επιδημία του κορωνοϊού στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς τις περασμένες 24 ώρες καταγράφηκαν 62 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 2.226.

Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φιλίπτσε εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Το Σάββατο (30/5), ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι παρέτεινε κατά δύο εβδομάδες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην χώρα μετά την επιδείνωση της επιδημίας Covid-19.

Η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, είναι οι ΗΠΑ

Είναι άξιο αναφοράς πως η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 369.086 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από τον Δεκέμβριο του 2019 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) με βάση επίσημες πηγές.

Περισσότερα από 6.075.070 κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν καταγραφεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από τα οποία τουλάχιστον 2.502.600 θεωρείται σήμερα ότι έχουν ιαθεί. Η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο είναι οι ΗΠΑ με 103.781 νεκρούς από τον Φεβρουάριο που σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments