Ελλάδα

ΕΟΦ: Απαγόρευσε τη διακίνηση άλλων δύο αντισηπτικών – βιοκτόνων

ΕΟΦ: Απαγόρευσε τη διακίνηση άλλων δύο αντισηπτικών – βιοκτόνων
ΕΟΦ: Σε απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης δύο βιοκτόνων προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

ΕΟΦ: Σε νέα απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης βιοκτόνων προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ απαγόρευσε το «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος» και το «Total Care antiseptic disinfectant».

Τα συγκεκριμένα δύο προϊόντα δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Επίσης, για το προϊόν «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος», τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, δεν συμφωνούν με την επισήμανση του προϊόντος ως προς την περιεκτικότητα σε αιθυλική αλκοόλη, ισοπροπυλική αλκοόλη και συνολικά στις αλκοόλες.

Η εταιρεία SD FOOD IKE, καθώς και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες τους και να τα αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Έχουν επίσης απαγορευτεί από τον ΕΟΦ

Θυμίζουμε ότι στις 26 Μαΐου ο ΕΟΦ είχε βγάλει ανακοίνωση για το προϊόν DETONIC, το οποίο διαφημίζεται και διακινείται μέσω διαδικτύου. Το DETONIC, χωρίς να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις, ανέφερε ο ΕΟΦ και εφιστά την προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό. Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

Προηγουμένως ο ΕΟΦ είχε προβεί σε απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των προϊόντων «Erythroforte Alcohol άοσμο», «Erythroforte Alcohol με αιθέριο έλαιο φαρμακευτικού πεύκου», «Alcohol με αιθέριο έλαιο λεβάντας», διότι διατίθενται ως βιοκτόνα, χωρίς να έχουν την προβλεπόμενη άδεια κυκλοφορίας. Η εταιρεία Δουρίδας Γεώργιος οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων και να τα αποσύρει από την αγορά άμεσα, ανέφερε ο ΕΟΦ σε ανακοίνωσή του.

Μη εγκεκριμένα

Επίσης, έχει απαγορευτεί να διακινούνται το Total Care και το ANTY CLEAN αφού αποσύρθηκαν από την αγορά μετά από απόφαση του ΕΟΦ πρόσφατα. Τα δυο αντισηπτικά δεν είναι εγκεκριμένα από τον Οργανισμό. Σε ανακοίνωσή του για το Total Care, ο ΕΟΦ αναφέρει ότι το αντισηπτικό τζελ χεριών απαγορεύεται να πωλείται γιατί δεν είναι εγκεκριμένο. «Οι εταιρείες S.D FOOD I.K.E και VASSO VDK TRADING, καθώς και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το συγκεκριμένο προϊόν, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ.

Σε σχέση με το ANTY CLEAN, κι αυτό αποσύρεται από την αγορά γιατί, επίσης, δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ. «Η εταιρεία Αντωνιάδης Στυλιανός οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα», τόνισε ο ΕΟΦ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments