Ελλάδα

Τζορτζ Φλόιντ τραγούδι: Έλληνας μουσικός τραγουδάει για τον αδικοχαμένο Τζορτζ Φλόιντ

Τζορτζ Φλόιντ τραγούδι: Έλληνας μουσικός τραγουδάει για τον αδικοχαμένο Τζορτζ Φλόιντ
Τζορτζ Φλόιντ τραγούδι: Ένας Έλληνας μουσικός, ο Πάνος Μπούσαλης, κυκλοφόρησε τραγούδι επηρεασμένος από τη ρατσιστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινέαπολις των ΗΠΑ.

Τζορτζ Φλόιντ τραγούδι: Έλληνας μουσικός κυκλοφόρησε τραγούδι στο YouTube με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον ρατσιστή αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν. Ο λόγος για τον Πάνο Μπούσαλη που μελοποίησε δικούς του στίχους.

Ακούστε το τραγούδι που ανέβηκε στο YouTube

Οι στίχοι του τραγουδιού

Διαβάστε τους στίχους του τραγουδιού που καταγγέλλει τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού και τον ρατσισμό.

Το γονατό του πάνω στο λαιμό σου

Δεν σ’ άφηνε ανάσα και ζωή

Το χρώμα σου – το εισιτήριό σου

Στο μίσος που δεν λέει να σβηστεί

Οι κάμερες από τα κινητά μας

Κρατήσανε για πάντα τη στιγμή

Θα έρθει και από τη γειτονιά μας

Το μίσος που δεν λέει να σβηστεί

Εκλιπαρούσες μάταια γι’ αέρα

Μα η φωνή σου πως να ακουστεί

Την είχε στραγγαλίσει πέρα ως πέρα

Το μίσος που δεν λέει να σβηστεί

«Καταπέλτης» το πόρισμα του ιατροδικαστή της οικογένειας του Φλόιντ

Να σημειώσουμε ότι πριν από λίγο έγινε γνωστό το πόρισμα του ιατροδικαστή της οικογένειας του δολοφονημένου Τζορτζ Φλόιντ που είναι «καταπέλτης» για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο τραγικό συμβάν. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο κείμενο του pagenews.gr, μία ανεξάρτητη ιατροδικαστική έκθεση και διαφορετική σε πολλά σημεία από την επίσημη φαίνεται να είναι αυτή που πραγματοποιήθηκε από τους Δρ Μάικλ Μπάντεν και Δρ Αλέσια Γουίλσον η οποία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε από «ασφυξία λόγω συμπίεσης του λαιμού» και ουσιαστικά πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης έκθεσης, που είδαν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ προκλήθηκε «από ασφυξία, λόγω της πίεσης στον αυχένα και στην πλάτη, η οποία επέφερε μείωση της ροής του αίματος του στον εγκέφαλο». Οι ανεξάρτητοι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι το βάρος στην πλάτη, οι χειροπέδες και η θέση του σώματος ήταν παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατο, διότι εξασθένησαν την ικανότητα του διαφράγματος του Φλόιντ να λειτουργεί, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Δρ Μάικλ Μπάντεν και η διευθύντρια της ιατροδικαστικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Δρ Αλέσια Γουίλσον, χειρίστηκαν την εξέταση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Μπεν Κραμπ. Ο Δρ Μπάντεν, έχει επίσης πραγματοποιήσει ανεξάρτητες αυτοψίες στον Έρικ Γκάρνερ, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικό στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης το 2014, και τον Μάικλ Μπράουν που πυροβολήθηκε από αξιωματικούς στο Φέργκιουσον, στο Μιζούρι, την ίδια χρονιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments