Κόσμος

Κορωνοϊός Βρετανία 111 νεκροί σε μια μέρα: Ο μικρότερος αριθμός από τον Μάρτιο

Κορωνοϊός Βρετανία 111 νεκροί σε μια μέρα: Ο μικρότερος αριθμός από τον Μάρτιο
Κορωνοϊός Βρετανία 111 νεκροί σε μια μέρα: Κερδίζουμε τη μάχη κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας
Κορωνοϊός Βρετανία 111 νεκροί σε μια μέρα: Κερδίζουμε τη μάχη κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας

Κορωνοϊός Βρετανία 111 νεκροί σε μια μέρα: Τον μικρότερο αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό σημείωσε από τον Μάρτιο η χώρα,  όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ στην καθημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία στη Βρετανία. Ο Χάνκοκ εξήγησε πως οι αριθμοί αυτοί είναι η έμμεση απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση προχώρησε πολύ νωρίς στην χαλάρωση των περιορισμών του lockdown για την προστασία μετάδοσης από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στον κορωνοϊό την τελευταία μέρα φτάνει τους 111.

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 128.437 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων 1.570 ήταν θετικά – που και πάλι είναι ο μικρότερος αριθμός που έχει καταγραφεί από τις 25 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η δυνατότητα διεξαγωγής εξέτασης για τον κορωνοϊό σε ημερήσια βάση έχει ξεπεράσει τις 200.000, υπογραμμίζοντας ότι αυτό επιτρέπει στον καθένα να μπορεί εξεταστεί για τον ιό.

Μειωμένες και οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

Οι εισαγωγές ασθενών με συμπτώματα κορωνοϊού σε νοσοκομεία μειώθηκαν – σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα – κατά περισσότερες από 100 (από 595 σε 479) και οι ασθενείς που χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη υπολογίζονται στο 9% από 12% την προηγούμενη εβδομάδα. «Νομίζω ότι τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι το σχέδιο δράσης λειτουργεί. Τα δεδομένα δείχνουν ότι κερδίζουμε τον αγώνα κατά του κορωνοϊού» είπε και τόνισε ότι οι αλλαγές που ξεκίνησαν σήμερα έχουν ληφθεί με μεγάλη προσοχή και ασφάλεια και ότι η πανδημία δεν έχει νικηθεί ακόμη, για αυτό όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη τους. Ζητήθηκε από τον Ματ Χάνκοκ να αναφέρει αριθμούς και ποσοστά για την λειτουργία του νέου συστήματος εξέτασης και ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού, που λειτουργεί από την Πέμπτη, αλλά όπως είπε δεν υπάρχουν ακόμη αυτά τα δεδομένα, καθώς το σύστημα αυτό βρίσκεται στην αρχή της εφαρμογής του.

Ένας ασθενής κορωνοϊού ανά έξι κλινικούς γιατρούς στη Βρετανία

Τόνισε, πάντως ότι ο αριθμός των νέων περιστατικών που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό και ανακοινώθηκε σήμερα (1.570) είναι ο μικρότερος που έχει καταγραφεί και πολύ μικρότερος από αυτόν που υπολογιζόταν όταν σχεδιάστηκε το σύστημα. Δεδομένου ότι εργάζονται περίπου 7.500 κλινικοί γιατροί στο σύστημα, εκτιμάται ότι η αντιστοιχία είναι περίπου έξι κλινικοί γιατροί για κάθε νέο περιστατικό κορωνοϊού, ενώ και οι επαφές με άλλους ανθρώπους που είχε κάθε νέο περιστατικό είναι λιγότερες από το αναμενόμενο. «Έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα από αυτήν που χρειαζόμαστε και αυτό είναι καλό» είπε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments