Διεθνή

Λευκός Οίκος: Το κίνημα «Antifa» θα διωχθεί ως «εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση»

Λευκός Οίκος: Το κίνημα «Antifa» θα διωχθεί ως «εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση»
Λευκός Οίκος: Πρόσθετες ομοσπονδιακές δυνάμεις στη χώρα για την αντιμετώπιση των ταραχών μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Λευκός Οίκος: Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι πρόσθετες ομοσπονδιακές δυνάμεις των ΗΠΑ θα αναπτυχθούν σύντομα για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Οι διαδηλώσεις κατά της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ εξελίχθηκαν σε βίαια επεισόδια σε ορισμένες περιοχές, γεγονός που ώθησε πολλούς κυβερνήτες να ζητήσουν την υποστήριξη της Εθνικής Φρουράς. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δύο ενημερώσεις σήμερα με τον υπουργό Άμυνας Μαρκ ‘Εσπερ και τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ “και πρόσθετες ομοσπονδιακές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε το κίνημα Antifa να διωχθεί ως “εγχώρια τρομοκρατική” οργάνωση.

Ωστόσο να σημειωθεί πως πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό και το πόρισμα του ιατροδικάστη της οικογένειας του  Τζορτζ Φλόιντ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο άτυχος άνρας πέθανε από «ασφυξία λόγω συμπίεσης του λαιμού» και ουσιαστικά πρόκειται για ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης  έκθεσης, που είδαν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ προκλήθηκε «από ασφυξία, λόγω της  πίεσης στον αυχένα και στην πλάτη, η οποία επέφερε μείωση της ροής του αίματος του στον εγκέφαλο».

Οι ανεξάρτητοι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι το βάρος στην πλάτη, οι χειροπέδες και η θέση του σώματος ήταν παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατο, διότι εξασθένησαν την ικανότητα του διαφράγματος του Φλόιντ να λειτουργεί, σύμφωνα με την έκθεση. Ο Δρ Μάικλ Μπάντεν και η διευθύντρια της ιατροδικαστικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Δρ Αλέσια Γουίλσον, χειρίστηκαν την εξέταση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Μπεν Κραμπ. Ο Δρ Μπάντεν, έχει επίσης πραγματοποιήσει ανεξάρτητες αυτοψίες στον Έρικ Γκάρνερ, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικό στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης το 2014, και τον Μάικλ Μπράουν που πυροβολήθηκε από αξιωματικούς στο Φέργκιουσον, στο Μιζούρι, την ίδια χρονιά.

Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης Ντέρεκ Σόβιν συνελήφθη και κατηγορήθηκε ήδη  για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού αφού βιντεοσκοπήθηκε καρέ καρέ να βάζει το γόνατό του στον αυχένα του Τζορτζ  Φλόιντ κατά τη διάρκεια σύλληψης,  πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου στις ΗΠΑ. Ο Τζορτζ Φλόιντ ακούστηκε να λέει χαρακτηριστικά «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», ενώ ο πρώην αξιωματικός τον κρατούσε με αυτόν τον τρόπο ακινητοποιημένο για σχεδόν 9 λεπτά. Τρεις άλλοι αξιωματικοί που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη σύλληψη απολύθηκαν, αλλά δεν έχουν κατηγορηθεί αυτοί. Η επίσημη ιατροδικαστική εξέταση είναι ακόμα εν εξελίξει, αλλά έχουν γίνει γνωστές κάποιες πληροφορίες από τα προκαταρκτικά ευρήματα. Σύμφωνα με αυτές, δεν βρέθηκαν φυσικά ευρήματα που να υποστηρίζουν την τραυματική ασφυξία ή τον στραγγαλισμό. Επίσης, γίνεται λόγος για υποκείμενα νοσήματα, όπως στεφανιαία νόσος και υπέρταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments