Διεθνή

Τζορτζ Φλόιντ: Νέα στοιχεία για το ποιος είναι ο δολοφόνος του

Τζορτζ Φλόιντ: Νέα στοιχεία για το ποιος είναι ο δολοφόνος του
Τζορτζ Φλόιντ: Νέα στοιχεία για τον αστυνομικό που δολοφόνησε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεσότα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Είχε βγάλει όπλο σε 17χρονα παιδιά ενώ υπήρχαν τουλάχιστον 18 καταγγελίες εις βάρος του.

Τζορτζ Φλόιντ: Όλο και περισσότερα περιστατικά βίας γίνονται γνωστά με πρωταγωνιστή τον Ντέρεκ Τσόβιν, τον αστυνομικό που αφαίρεσε τη ζωή του Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη. Η αστυνομία ανέφερε πως έχει ήδη επιβεβαιώσει τουλάχιστον 18 καταγγελίες εις βάρος του.Μια από αυτές ήταν από τον Kristofer Bergh το 2013 όταν ήταν μόλις 17 ετών. Ο Bergh είπε ότι ο Ντέρεκ Τσόβιν τον σημάδεψε με το όπλο του ενώ έπαιζαν με τους φίλους του με ψεύτικα όπλα – τα γνωστά παιχνίδια Nerf – επιστρέφοντας από το σχολείο.

Ο Bergh ισχυρίστηκε ότι επέστρεφαν με αυτοκίνητο από το σχολείο όταν ένας από τους φίλους του «πυροβόλησε» με το ψεύτικο όπλο από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Όταν έφτασαν στο σπίτι του ο αστυνομικός τους περίμενε έχοντας παρατεταμένο το όπλο του. «Μου έλεγαν να επιστρέψω στο αυτοκίνητο. Να σηκώσω τα χέρια μου ψηλά. Και φυσικά υπάκουσα. Έριξα τις τσάντες μου στο έδαφος και σήκωσα τα χέρια μου ψηλά και σιγά σιγά κατευθύνθηκα προς το αυτοκίνητο προσπαθώντας να μην φανεί ότι κάνω απότομες κινήσεις. Τότε, πλησίασαν το αυτοκίνητο. Ακόμα είχαν τα όπλα τους τραβηγμένα και ρώτησαν ποιος έριξε με το Nerf. Εκείνη την στιγμή οι ίδιοι ομολόγησαν ότι γνώριζαν πως το όπλο ήταν παιχνίδι, ότι ήταν ψεύτικο και όχι κάτι σοβαρό. Και όμως έβγαλαν όπλα» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Αν δεν ήμασταν λευκοί, θα έκαναν χειρότερα. Όταν βγήκα από το αυτοκίνητο και αφού υποτίθεται είχα προσπαθήσει να τους ξεφύγω ότι έκανα θα το έβλεπαν ως απειλή. Και το αφήγημά τους θα ήταν διαφορετικό και όλοι θα πίστευαν πως ό,τι έκαναν ήταν δικαιολογημένο».

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν τα λόγια του Τζορτζ Φλόιντ λίγο πριν πεθάνει από ασφυξία με το γόνατο του αστυνομικού να τον πιέζει ασφυκτικά στο λαιμό. «Το πρόσωπό μου δεν έκανα κάτι σοβαρό, φίλε σε παρακαλώ, σε παρακαλώ, σε παρακαλώ, δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω, σε παρακαλώ, φίλε σε παρακαλώ, σε παρακαλώ, δεν μπορώ να αναπνεύσω, δεν μπορώ να αναπνεύσω, σε παρακαλώ, δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω. Το πρόσωπό μου, σήκω από πάνω μου δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω σε παρακαλώ διάολε, δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω θα… δεν μπορώ να κουνηθώ, μαμά, μαμά, δεν μπορώ τα γόνατά μου,  τελειώνω, σβήνω, το στομάχι μου πονάει, όλα πονάνε, λίγο νερό παρακαλώ, παρακαλώ,  δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω, αστυνόμε, μη με σκοτώσεις, θα με σκοτώσουν, έλα τώρα, δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω, δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω, με σκοτώνουν, με σκοτώνουν, δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω, δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω, σας παρακαλώ, παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments