Ελλάδα

Μαφιόζικη επίθεση Βούλα: Ταυτοποιήθηκε το θύμα της εκτέλεσης

Μαφιόζικη επίθεση Βούλα: Ταυτοποιήθηκε το θύμα της εκτέλεσης
Μαφιόζικη επίθεση Βούλα: Η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε το θύμα της δολοφονικής επίθεσης που έγινε την Παρασκευή 29/5 στη Βούλα.

Ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση του θύματος που δολοφονήθηκε το την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή της Βούλας. Συγκεκριμένα όπως, αναφέρει το Cnn.gr τα εργαστήρια της σήμανσης  απάντησαν πως πρόκειται πράγματι για τον 47χρονο Βέλγο ο οποίος είχε σε βάρος του ερυθρά αγγελία και ήταν καταζητούμενος για φορτίο ναρκωτικών.

Τέσσερα συμβόλαια θανάτου σε τρία χρόνια έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, και αποδίδονται στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε καρτέλ διακίνησης κοκαΐνης για την επικυριαρχία στις μεταφορές ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική. Αυτή φέρεται να είναι και η αιτία της ενέδρας θανάτου με στόχο τον 47χρονο άνδρα, πιθανόν από το Βέλγιο, που εξελίχθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν πως έχει ανοίξει η… αγορά για τη μεταφορά ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική προς τον Πειραιά, με τα καρτέλ να επιδιώκουν την παρουσία «αντιπροσώπων» τους στη χώρα μας. Στόχος τους η επίβλεψη τέτοιων μεταφορών μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες και χουρμάδες… κοκαΐνης, και περαιτέρω διακίνησή της σε ευρωπαϊκές χώρες.

Το θύμα της δολοφονικής ενέδρας είχε στην κατοχή του δύο ταυτότητες με διαφορετικά βελγικά στοιχεία. Η μία από αυτές φαίνεται να ανήκει σε Βέλγο υπήκοο, να είναι αυθεντική, ενώ το συγκεκριμένο άτομο έχει απασχολήσει για μεγάλες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών στο εξωτερικό και εκκρεμεί σε βάρος του ερυθρά αγγελία με διεθνές ένταλμα σύλληψης. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν στείλει δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφία του θύματος στις βελγικές αρχές μέσω Interpol, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τα στοιχεία ταυτότητας του διωκόμενου αντιστοιχούν στο θύμα της δολοφονικής ενέδρας. Το θύμα διέμενε με τη Βραζιλιάνα σύζυγό του και το παιδί τους στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Γείτονες ανέφεραν ότι τον γνώριζαν ως εισαγωγέα λαδιού και κάρβουνου, ενώ η σύζυγός του ως σύμβουλο επιχειρήσεων. Ο 47χρονος άνδρας είχε στην κατοχή του… 6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων κάποιες ήταν dual SIM.

Σημειώνεται πως στις 21 Ιανουαρίου 2020 εκτελέστηκε διπλό συμβόλαιο θανάτου σε βάρος των Μαυροβούνιων Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στεφάν Σταμάτοβιτς, μέλη της φατρίας Σκαλιάρι, μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη. Τα ίχνη τους βρήκαν οι εκτελεστές της αντίπαλης φατρίας Καβάτσκι. Αυτός ο πόλεμος μετρά περισσότερους από 40 νεκρούς την τελευταία πενταετία. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στις 17 Ιουνίου 2017, με ένα στημένο ταξίδι δολοφονίας ενός 54χρονου Βέλγου, σε πάρκο του Νέου Κόσμου. Δράστες τρεις άνδρες από την Αλβανία. Το θύμα ήταν ηγετικό στέλεχος μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά μεταξύ Λατινικής Αμερικής και Ευρώπης. Ηταν μόνιμος κάτοικος Ισπανίας και σε βάρος του είχαν εκδοθεί τρία ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Το κύκλωμ του είχε οφειλή αγορά κοκαΐνης στα καρτέλ…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments