Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ κορωνοϊός: Θετική νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Έλενα»

ΠΟΕΔΗΝ κορωνοϊός: Θετική νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Έλενα»
ΠΟΕΔΗΝ κορωνοϊός: Σε καραντίνα έχουν τεθεί 14 εργαζόμενοι του μαιευτικού νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» καθώς όπως διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο βρέθηκε θετικό κρούσμα ανάμεσα στα μέλη του προσωπικού.

ΠΟΕΔΗΝ κορωνοϊός: Η επέλαση της πανδημίας στη χώρα συνεχίζεται ωστόσο σύμφωνα με τους επιδημιολόγους η εξέλιξη της προχωρά με αργούς ρυθμούς. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα όπως ανακοινώνει καθημερινά το υπουργείο Υγείας είναι ολοένα και λιγότερα, παρόλα αυτά οι ειδικοί συνεχίζουν να συνιστούν την προσοχή των Ελληνών πολιτών, καθώς ο φονικός ιός δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε νοσηλεύτρια του μαιευτικού νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Εργάζεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Σε καραντίνα έχουν τεθεί 14 εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

Ακόμη τέσσερα άτομα στη χώρα μας έφυγαν από τη ζωή έχοντας ηττηθεί από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 179. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.918, εκ των οποίων 55.1% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι είναι τέσσερις, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 179 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (75.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 2918 κρουσμάτων, 637 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1695 (58.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Δειγματοληψίες στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

Εν τω μεταξύ, σε δειγματοληψίες μαθητών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, προχώρησαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με το larissanet.gr συνεργεία του ΕΟΔΥ και των συναρμόδιων φορέων έλαβαν δείγματα από τους μαθητές, για να εξεταστούν για το ενδεχόμενο κορωνοϊού. Η διαδικασία ακολουθήθηκε στις παρακάτω σχολικές μονάδες: 2ο και 31ο Νηπιαγωγείο και 11ο Δημοτικό Σχολείο και 33ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης του Δήμου Λαρισαίων και Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ομορφοχωρίου και Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ. Σημειώνεται, πως παράλληλα, ισχύει αναστολή της λειτουργίας των παραπάνω σχολείων από 1η Ιουνίου έως και 3 Ιουνίου 2020, ώστε να προηγηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, ενώ κατά την εκκίνηση των δειγματοληψιών καταγράφεται χαμηλός ρυθμός προσέλευσης των μαθητών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments