Διεθνή

Black Lives Matter: Ο Μέιγουεδερ πληρώνει τα έξοδα για την κηδεία του Φλόιντ

Black Lives Matter: Ο Μέιγουεδερ πληρώνει τα έξοδα για την κηδεία του Φλόιντ
Black Lives Matter: Ο Φλόιντ Μέιγουέδερ θα αναλάβει τα έξοδα της κηδείας του Τζορτζ Φλόιντ που δολοφονήθηκε από τον ρατσιστή αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν στη Μινεάπολις.

Ο διάσημος πυγμάχος Φλόιντ Μέιγουεδερ θα αναλάβει τα έξοδα της κηδείας του δολοφονημένου Τζορτζ Φλόιντ, όπως αποκάλυψε ο Λέοναρντ Έλερμπι. Ο πρόεδρος της Mayweather Promotions δήλωσε στο ESPN: «Μάλλον θα εξοργιστεί που το λέω αυτό, αλλά ναι, είναι αλήθεια ότι θα πληρώσει για την κηδεία». Ο Μέιγουεδερ, που έχει αποσυρθεί από τα ρινγκ, δεν ήθελε να γίνει γνωστή η κίνησή του, ενώ προστίθεται στη λίστα των ανθρώπων του αθλητισμού που έχουν βγει μπροστά ενάντια στον ρατσισμό και τις δολοφονίες.

Σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους της οικογένειας του άτυχου 46χρονου, η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ θα γίνει στις 9 Ιουνίου στο Χιούστον. Την Πέμπτη στη Μινεάπολις και το Σάββατο στη Νότια Καρολίνα θα οργανωθούν δύο επιμνημόσυνες δεήσεις.

Σφοδρή επίθεση Πόποβιτς σε Τραμπ

Θυμίζουμε ότι σφοδρή επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ για τη στάση του μετά τη δολοφονία του Φλόιντ έκανε ο προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο προπονητής των Σπερς που απαντάει μονολεκτικά ή με πειράγματα στις προσπάθειες δημοσιογράφων να του πάρουν μια κουβέντα κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων στους αγώνες, πήρε τηλέφωνο τον δημοσιογράφο του The Nation, Ντέιβ Ζίριν και του ζήτησε (!) να μιλήσει για την κατάσταση.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κόουτς Ποπ είπε: «Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι βλέπουμε όλοι αυτή την αστυνομική βία και τον ρατσισμό, όπως τη βλέπαμε και πριν, αλλά τίποτα δεν αλλάζει. Γι αυτό οι διαδηλώσεις είναι τόσο εκρηκτικές. Χωρίς ηγεσία και την κατανόηση για το ποιο είναι το πρόβλημα, δεν θα αλλάξει ποτέ κάτι. Κι οι λευκοί Αμερικανοί έχουν αποφύγει να υπολογίσουν αυτό το πρόβλημα για πάντα, γιατί είναι δικό μας προνόμιο ότι μπορούμε να το αποφύγουμε. Κι αυτό πρέπει επίσης να αλλάξει».

Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Δεν είναι μόνο διχαστικός. Είναι καταστροφικός. Το να είσαι κοντά του σε κάνει να πεθαίνεις. Θα σε φάει ζωντανό για δικούς του σκοπούς. Είμαι απογοητευμένος που έχουμε έναν ηγέτη που δεν μπορεί να πει ότι “οι ζωές των μαύρων έχουν αξία”. Αυτός είναι ο λόγος που κρύβεται στο υπόγειο του Λευκού Οίκου. Είναι δειλός. Δημιουργεί μια κατάσταση και τρέχει μακριά σαν παιδάκι του δημοτικού. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι είναι καλύτερο να τον αγνοήσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει για να το κάνει αυτό καλύτερο λόγω του ποιος είναι: ένας διαταραγμένος ηλίθιος». Ο Πόποβιτς έκλεισε την παρέμβασή του λέγοντας: «Ξανά, χρειαζόμαστε την αλλαγή. Το σύστημα πρέπει να αλλάξει. Είμαι διατεθειμένος να κάνω αυτό που πρέπει από τη μεριά μου. Αυτά έχω. Γειά σου, Ντέιβ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments