Οικονομία

Μυτιληναίος: Συμφώνησε με Gazprom για φυσικό αέριο

Μυτιληναίος: Συμφώνησε με Gazprom για φυσικό αέριο
Μυτιληναίος: Τη σύναψη συμφωνίας με την Gazprom Εxport LLC για μία μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου επιβεβαίωσε η Μυτιληναίος.

Επιβεβαιώθηκε από την ελληνική εισηγμένη Μυτιληναίος η σύναψη συμφωνίας με την Gazprom Εxport LLC για μία μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου. Όπως αναφέρει η Mυτιληναίος σε σχετική ανακοίνωση στο ΧΑ, η συμφωνία υπεγράφη χθες 1 Ιουνίου 2020 από την Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης της Gazprom και Γενική Διευθύντρια της Gazprom Export, Έλενα Μπουρμίστροβα, και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μυτιληναίος, Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Η σύμβαση προβλέπει ετήσιες παραδόσεις φυσικού αερίου για την περίοδο έως το 2030.

«Η συνεργασία μεταξύ της Gazprom export και της Μυτιληναίος αποδεικνύει τη ζήτηση για ρωσικό αέριο στην ελληνική αγορά και θα ενισχύσει περαιτέρω την αλληλεπίδραση μεταξύ των χωρών μας στον ενεργειακό τομέα», δήλωσε η Έλενα Μπουρμίστροβα, επικεφαλής της Gazprom Export. «Αυτή η μακροπρόθεσμη σύμβαση θα ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της θέσης φυσικού αερίου της Μυτιληναίος στην περιοχή και θα συμβάλει σημαντικά στη μέγιστη αποδοτικότητα των βιομηχανικών μας εγκαταστάσεων και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», πρόσθεσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εισηγμένης, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Λίγα λόγια για την Μυτιληναίος:

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Μυτιληναίος Α.Ε. ιδρύθηκε το 1990 και δραστηριοποιείται στους τομείς της μεταλλουργίας, της ενέργειας, των κατασκευών και των αμυντικών συστημάτων. Αποτελεί εξέλιξη της παλιάς μεταλλουργικής επιχείρησης της οικογένειας Μυτιληναίου που ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, το 1908. Θυγατρικές του Ομίλου είναι:

  • Αλουμίνιο της Ελλάδος (μεταλλουργία και μεταλλεία)
  • Δελφοί-Δίστομον (μεταλλεία βωξίτη)
  • Protergia
  • M&M
  • ΜΕΤΚΑ (κατέχει 56.6% των μετοχών) (κατασκευή σταθμών παραγωγής ενέργειας)
  • Επαλμέ (ανακύκλωση μετάλλων)

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό τίτλο στα Οικονομικά από το London School of Economics. Το 1978 ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση, η οποία με έτος ίδρυσης το 1908 εκπροσωπούσε κατασκευαστές προϊόντων μετάλλου και χάλυβα. Το 1990 ίδρυσε τον Όμιλο Μυτιληναίος, ο οποίος σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό Όμιλο στον τομέα της Ενέργειας και του Φυσικού Αερίου, της Μεταλλουργίας και των Μεταλλείων, αλλά και των Έργων EPC, με κύκλο εργασιών που ξεπερνάει τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και περισσότερους από 2.700 εργαζόμενους.

Το 1998 ο Όμιλος απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας ΜΕΤΚΑ Α.Ε. και την μετέτρεψε σε έναν διεθνώς καταξιωμένο ανάδοχο έργων EPC και σε έναν όμιλο βιομηχανικής παραγωγής, με ένα δυναμικό χαρτοφυλάκιο έργων EPC σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Έξι χρόνια αργότερα, το 2005, ο Όμιλος απέκτησε την Αλουμίνιον της Ελλάδας, τον μεγαλύτερο καθετοποιημένο παραγωγό αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρώπη. Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, ο Όμιλος Μυτιληναίος εισήλθε στον τομέα της Ενέργειας και, σε λιγότερο από μια δεκαετία, έχει εξελιχθεί στον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα με ναυαρχίδα την Protergia, η οποία, από το 2014, δραστηριοποιείται δυναμικά και στην λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Τέλος, το 2010, ο Όμιλος ένωσε τις δυνάμεις του με τη MOTOR OIL, μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες διύλισης πετρελαίου. Από κοινού ίδρυσαν την M&M Gas Α.Ε., εταιρεία που δραστηριοποιείται στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και έθεσε τις βάσεις για την απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς φυσικού αερίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments