Video

Γιώργος Νταλάρας: Έχω κάνει πολλά λάθη – Η Άννα είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος της ζωής μου

Γιώργος Νταλάρας: Έχω κάνει πολλά λάθη – Η Άννα είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος της ζωής μου
Γιώργος Νταλάρας: Ο σπουδαίος τραγουδιστής παραχώρησε συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου αποκαλύπτοντας πτυχές τόσο της πορείας του στο ελληνικό τραγούδι αλλά και της προσωπικής του ζωής που λίγοι γνώριζαν.

Γιώργος Νταλάρας: Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου και την εκπομπής του ΑΝΤ1, «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν χθες βράδυ ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας. Ο σπουδαίος ερμηνευτής άνοιξε τη καρδιά του στον δημοσιογράφο και έφερε στο φως πληροφορίες για τη ζωή του που δεν γνώριζε μέχρι τώρα το κοινό του.

«Στην αρχή ήθελα να μπαρκάρω, να πάω στα καράβια. Έτσι, διάλεξα την τεχνική σχολή, να γίνω μηχανικός στα καράβια», αποκάλυψε ο Γιώργος Νταλάρας για τα νεανικά του χρόνια, κι έπειτα διευκρίνισε πότε ήταν η πρώτη φορά που στράφηκε προς τη μουσική. Την πρώτη μου κιθάρα την απέκτησα από τον αδελφό του πατέρα μου… και το 1963 είδα τον αδελφό μου, τον Χρήστο με μια κιθάρα και τότε ήταν που μπήκε το μικρόβιο της μουσικής μέσα μου», είπε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

«Τώρα μαθαίνω να τραγουδάω. Στα 50 χρόνια στο τραγούδι, μέσα από τη δουλειά που μπήκα μικρός, έπρεπε να φτιάξω ένα χαρακτήρα. Πιστεύω πως κατάφερα πολλά πράγματα», είπε, αναφερόμενος στη σπουδαία καριέρα του και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πατέρα του.

«Έγινα άνθρωπος μέσα από το τραγούδι»

«Πολλά στοιχεία στη φωνή μου και στη μουσική μου πορεία, τα πήρα από τον πατέρα μου, ο οποίος ήθελε με ό,τι καταπιανόταν, να το μαθαίνει. Μου έδειξε τι πρέπει να κάνω. Να βλέπω την ποίηση μέσα στους ανθρώπους. Έτσι, έπιασα και μελέτησα τους μεγάλους του ρεμπέτικου, τις διαφορές στους στιχουργούς», σημείωσε ο Γιώργος Νταλάρας.

«Έγινα άνθρωπος μέσα από το τραγούδι, ήταν ένα παράθυρο για να μπω στη ζωή με συναίσθηση και ευθύνη. Σιγά-σιγά, άρχισα να ανατρέπω αντιλήψεις. Κατάλαβα πως ήρωας είναι αυτός που νιώθει το αίσθημα της ελευθερίας και το χρησιμοποιεί για το κοινό καλό. Δεν ήθελα να γίνω αυτό που έγινα, γιατί δεν υπάρχει μέτρο. Δεν μπορώ να υποστηρίξω το μεγάλο όνομα Νταλάρα. Η φήμη δεν μου αρέσει πολύ. Δεν κατάλαβα γιατί έλεγαν τόσο πολλά καλά για μένα αλλά ταυτόχρονα και τόσα κακά», συμπλήρωσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Η αναφορά του στην αγαπημένη του σύζυγο

«Έχω κάνει λάθη πολλά. Τα λάθη όμως των ανθρώπων είναι η βελτίωσή τους, είναι τα σκαλοπάτια για τη βελτίωση της ζωής τους. Θα ήθελα να μου αναφέρουν τα λάθη που έχω κάνει προς άλλους. Τα λάθη που έχω κάνει προς την κοινωνία», τόνισε.

«Η Άννα ήταν ο πιο σημαντικός άνθρωπος της ζωής μου. Αν δεν ήταν η Άννα, μπορεί να μην έκανα ούτε τα μισά από αυτά που έχω κάνει. Με οδήγησε στην κοινωνικοποίηση. Και αυτό της το χρωστάω», είπε για τη σύζυγό του. «Τη γνώρισα, διώχνοντας την από το «Θεμέλιο», κατά τη διάρκεια μιας πρόβας», αποκάλυψε για τη γνωριμία τους. «Όσο περνούν τα χρόνια, νιώθω ότι δεν ξέρω τίποτα. Γίνομαι πλούσιος στην καρδιά μου και φτωχός στη γνώση μου», κατέληξε ο σπουδαίος ερμηνευτής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments