Ελλάδα

Ζωντανά η συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Ζωντανά η συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» που μεταδίδεται από τη σελίδα της στο Facebook.

Σε εξέλιξη είναι στο Μουσείο Μπενάκη η πρώτη Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»για το πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας και το εξωτερικό, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. «Ο εορτασμός των 200 ετών είναι εορτασμός όλων μας.Η προβολή της χώρας μάς αφορά όλους.Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλη την ελληνική κοινωνία και σε όλους τους Έλληνες, στην πατρίδα μας και στο εξωτερικό, να συνδιαμορφώσουν το πρόγραμμα δράσεων της Επιτροπής. Αυτή είναι και η σημαντική πρωτοτυπία της προσπάθειάς μας» τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε η Επιτροπή, η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη τόνισε ότι «η όποια κριτική γίνεται στην προσπάθειά μας είναι καλοδεχούμενη. Όταν όμως γίνεται με όρους συγκρουσιακούς δεν βοηθάει κανέναν & σίγουρα όχι τον σκοπό που υποτίθεται ότι «υπηρετεί». Πολύ περισσότερο όταν αμφισβητεί τον πατριωτισμό & την εθνική ευαισθησία οποιουδήποτε». «Από το σύνολο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2021″, το 25% θα αφορά σε αμιγώς εορταστικά δρώμενα, ενώ το 75% θα αφορά σε δράσεις που θα έχουν ένα χειροπιαστό αποτύπωμα ή θα έχουν αναπτυξιακή διάσταση» επεσήμανε.

Οι δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»:

  • Η 1η δράση αφορά «Διαδρομές της Επανάστασης». Στο πλαίσιο της 200 νέα παιδιά ακολουθούν διαδρομές σε όλη την Ευρώπη με θεματικές που ανασυνθέτουν την Επανάσταση αλλά και ταυτόχρονα, συνδέονται με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις της εποχής.
  • «Οι Εφημερίδες της Ελληνικής Επανάστασης (1821-1832)» είναι η 2η δράση. Στόχος της είναι να αποδελτιωθούν για πρώτη φορά όλες οι ελληνικές εφημερίδες εκείνης της περιόδου καθώς και αναφορές για την Επανάσταση στα μεγάλα έντυπα του εξωτερικού.
  • Η 3η δράση είναι «Οι Έλληνες Έμποροι & η Επανάσταση του 1821». Μια σειρά ντοκιμαντέρ που θα παρουσιάζει τη δραστηριότητα των Ελλήνων Εμπόρων εκείνης της εποχής, το ρόλο τους στην προετοιμασία της Επανάστασης & τη συμβολή τους στη δημιουργία του νέου Ελληνικού κράτους.

Σκοπός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», πέρα από τον σχεδιασμό του εορτασμού της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση, είναι να οργανώσει ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, με στόχο να επανασυστήσει την Ελλάδα, από την αρχή της σύγχρονης ιστορίας της μέχρι και σήμερα, στην πορεία αυτών των 200 χρόνων. Θα προβάλει τα επιτεύγματά της, που δεν είναι λίγα, θα αναδείξει τις δυνατότητές της, θα θυμίσοει τη στενή της σχέση με τους αγώνες και τις αγωνίες που καθόρισαν τη σύγχρονη εποχή, αλλά και θα σταθεί σε αδυναμίες και λάθη της.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη παρακάτω:

Συνέντευξη τύπου Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, και οι συνεργάτες της, παρουσιάζουν το έργο της Επιτροπής.

Gepostet von Greece 2021 am Mittwoch, 3. Juni 2020

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments