Διεθνή

Ιράν για τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Εξαπολύει επίθεση στις ΗΠΑ

Ιράν για τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Εξαπολύει επίθεση στις ΗΠΑ
Ιράν για τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: '' O τρόπος που συμπεριφέρονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι η φύση του καθεστώτος τους'' δήλωσε σήμερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.

Παγκόσμια οργή έχει προκαλέσει η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ αλλά και η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι αποκαλυπτικός της «φύσης της Αμερικής» και του τρόπου της να καταπιέζει τους λαούς σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένου και του δικού της, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ. «Το γεγονός ότι ένας αστυνομικός πιέζει με ψυχραιμία το γόνατό του πάνω στον λαιμό ενός μαύρου άνδρα έως ότου εκείνος να χάσει τη ζωή του και ότι οι υπόλοιποι αστυνομικοί παρευρίσκονται στη σκηνή και παρακολουθούν χωρίς να κάνουν τίποτα, δεν είναι καινούριο», δήλωσε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ.

«Είναι η φύση της Αμερικής, είναι αυτό που έκανε πάντα με όλο τον κόσμο: το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, και ακόμη και με άλλες χώρες και πριν [με] το Βιετνάμ. Είναι ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι η φύση του καθεστώτος τους», πρόσθεσε ο Χαμενεΐ. «Είναι πραγματικότητες που αποκρύπτονταν, που κουκουλώνονταν πάντα, αλλά δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι όπως ο βούρκος ενός έλους που ανεβαίνει ξανά στην επιφάνεια», είπε ακόμη ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν. «Αυτό που αποκαλύφθηκε σήμερα και που έγινε το σύνθημα ‘Αφήστε μας να αναπνεύσουμε’ που εκστομίζεται από όλους τους Αμερικανους, είναι ο λόγος όλων των λαών που καταπιέζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες από πάντα», είπε ακόμη ο ανώτατος ηγέτης. Ο θάνατος στη Μινεάπολις (βόρειες ΗΠΑ) στις 25 Μαΐου του Τζορτζ Φλόιντ, ενός μαύρου που πέθανε από ασφυξία από έναν λευκό αστυνομικό, προκάλεσε στην Αμερική ένα ιστορικό κύμα οργής κατά του ρατσισμού, της αστυνομικής βαρβαρότητας και των κοινωνικών ανισοτήτων που συνεχίζεται χωρίς διακοπή εδώ και οκτώ ημέρες. «Πυρά και για τη διαχείριση του κορονοϊού»

«Δόξα τω Θεώ [οι Αμερικανοί ηγέτες] έχουν χάσει την αξιοπιστία τους εξαιτίας των ίδιων των πράξεών τους. Η διαχείρισή τους του [νέου] κορονοϊού τους ατίμασε και τους απαξίωσε στα μάτια όλου του κόσμου», εκτίμησε ακόμη ο Χαμενεΐ αναφερόμενους στους περισσότερους από 106.000 θανάτους από την ασθένεια Covid-16 στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Με αυτό τον τρόπο μεταχειρίζονται τους ανθρώπους» κατέληξε ο ανώτατος ηγέτης καταγγέλλοντας «τη διαφθορά που διαβρώνει τον μηχανισμό της εξουσίας στην Αμερική»: «Σκοτώνουν τους ανθρώπους, δεν κρύβονται, και δεν ζητούν ποτέ συγγνώμη για τα εγκλήματά τους». Οι εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ισλαμική Δημοκρατία, δύο χώρες που είναι εχθροί για περισσότερο από 40 χρόνια, επιδεινώνονται αφότου ανήλθε στην εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο του 2017. Το Ιράν, όπου η ασθένεια Covid-19 έχει προκαλέσει επισήμως σχεδόν 8.000 θανάτους, κατηγορήθηκε πολλές φορές από την Ουάσινγκτον ότι αποκρύπτει την αλήθεια για το εύρος της επιδημίας στο εσωτερικό των συνόρων του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments