Διεθνή

Πτήσεις άρση μέτρων: Αύξηση της επιβατικής κίνησης τον Μάιο

Πτήσεις άρση μέτρων: Αύξηση της επιβατικής κίνησης τον Μάιο
Πτήσεις άρση μέτρων: Αυξημένη ήταν η επιβατική κίνηση στις αερομεταφορές τον Μάιο. Συγχρόνως, μειώθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων.

Αύξηση της τάξεως του 30% όσον αφορά την επιβατική κίνηση στις αερομεταφορές, από το πολύ χαμηλό επίπεδο του Απριλίου, παρατηρήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την ΙΑΤΑ. Όπως αναφέρει η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, η άνοδος αυτή οφείλεται στο γεγονός πως οι αεροπορικές εταιρίες μείωσαν τις τιμές για πτήσεις εσωτερικού κατά 23% περίπου, ώστε να ενθαρρύνουν τους πελάτες να επιστρέψουν. «Οι αεροπορικές εταιρίες χρειάζονται ρευστό λόγω της κρίσης και προσπαθούν να ενθαρρύνουν τους επιβάτες να επιστρέψουν προσφέροντας χαμηλά ναύλα», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IATA Μπράιαν Πιρς σε διαδικτυακή παρουσίαση όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Πάντως, η ΙΑΤΑ εκφράζει την απαισιοδοξία της για το μέλλον των αερομεταφορών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, οι απώλειες θα αγγίξουν τα 286 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2020 ενώ επίσης, ο κλάδος των αερομεταφορών, δεν πρόκειται να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα πριν το 2023.

Δύο πρωτόκολλα για τις πτήσεις από το εξωτερικό:

Στο μεταξύ, συνέντευξη στο Sky News για το σχέδιο επανεκκίνησης τουρισμού στην Ελλάδα παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, εξηγώντας παράλληλα το σχέδιο βάσει του οποίου θα γίνονται οι έλεγχοι στις πτήσεις. «Η Ελλάδα έχει ανακοινώσει το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού για όλον τον κόσμο. Αυτό θα γίνει σε δύο στάδια, από 15 Ιουνίου, με τα δύο μεγάλα αεροδρόμια να δέχονται τουρίστες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και μετά την 1η Ιουλίου να ανοίγουν επίσης όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια. Αυτό θα γίνει σύμφωνα με δύο πρωτόκολλα. Επιτρέπουμε όλες τις πτήσεις αλλά θα έχουμε δύο πρωτόκολλα: Ένα για [πτήσεις από] τα αεροδρόμια που είναι στη λίστα της European Agency for the Safety of Aviation όπου θα ακολουθείται πρώτο πρωτόκολλο με πιθανή καραντίνα, και ένα δεύτερο πρωτόκολλο με δειγματοληπτικά  τεστ που θα αφορά τα αεροδρόμια που δεν είναι σε αυτή τη λίστα», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Απαντώντας στην ερώτηση ποιο ποσοστό του AΕΠ στηρίζεται στον τουρισμό και γιατί είναι σημαντικό να επανεκκινήσει, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «ο τουρισμός είναι σημαντικός για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι η πιο τουριστικά ανεπτυγμένη περιοχή του κόσμου. Αλλά βεβαίως οι χώρες στο νότο ιδιαίτερα βασίζουν ένα μεγάλο ποσοστό της οικονομίας τους στον τουρισμό. Η Ελλάδα συγκεκριμένα έχει περίπου 10% του ΑΕΠ σε άμεσα έσοδα και έμμεσα περίπου το διπλό». Συνεχίζοντας ο κ. Θεοχάρης απάντησε στο ερώτημα πως λαμβάνεται η απόφαση για το ποιες χώρες θα θεωρούνται υψηλότερου ή χαμηλότερου κινδύνου: «Δεν βασίζουμε την απόφασή μας σε χώρες. Ακολουθούμε τη λίστα- όπως είπα πριν – του European Agency for the Safety of Aviation και έτσι ποια αεροδρόμια είναι σε περιοχές ή μέρη που έχουν πληγεί. Στην πραγματικότητα αυτή η λίστα ενημερώνεται κάθε εβδομάδα, οπότε θα την ακολουθήσουμε στενά και ελπίζουμε αυτή η λίστα θα γίνεται όλο και μικρότερη με τον καιρό. Συνεπώς δεν περιορίζουμε καμία πτήση αλλά ακολουθούμε αυστηρότερα πρωτόκολλα μόνο για αεροσκάφη που προέρχονται από [αεροδρόμια] αυτής της λίστας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments