Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ για διαδηλώσεις: Δεν θα χρειαστεί ο στρατός για να αντιμετωπιστούν τα επεισόδια

Ντόναλντ Τραμπ για διαδηλώσεις: Δεν θα χρειαστεί ο στρατός για να αντιμετωπιστούν τα επεισόδια
Τραμπ για διαδηλώσεις: Σε ερώτηση που δέχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος για το εάν θα χρειαστεί στρατός για την καταστολή των επεισοδίων απάντησε χαρακτηριστικά: «Εξαρτάται, δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να το κάνουμε».

Ο Αμερικανός  πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πήρε θέση προβαίνοντας σε νέα δήλωση κατά την οποία εκτιμά ότι δεν θα χρειαστεί να εμπλακούν οι ένοπλες δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις που πυροδότησε ο θάνατος άοπλου Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη. Συγκεκριμένα δήλωσε ο Τραμπ σε ερώτηση, στο τηλεοπτικό δίκτυο Newsmax για το εάν θα χρειαστεί στρατός για την καταστολή των επεισοδίων: «Εξαρτάται, δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να το κάνουμε». Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε τη Δευτέρα ότι θα μπορούσε να στείλει στρατό σε πόλεις και πολιτείες για να «λυθεί το πρόβλημα» εάν οι δήμαρχοι και οι κυβερνήτες δεν ανακτούσαν τον έλεγχο της κατάστασης, όπως απαίτησε.

Σε δύσκολη θέση ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ  κάνει κινήσεις “ρίχνοντας λάδι στη φωτιά”  και οι οποίες όμως οδηγούν τον ίδιο σε δυσκολότερη θέση. Ειδικότερα, ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ «άδειασε» τον Αμερικανό Πρόεδρο καθώς υποστήριξε ότι δεν συμφωνεί με το κατέβασμα του στρατού στον δρόμο απέναντι στους διαδηλωτές, στη συνέχεια ξεκίνησαν φήμες ότι ο Έσπερ θα χάσει τη θέση του, αλλά μια τέτοια κίνηση θα έδειχνε πόσο απεγνωσμένος είναι ο Τραμπ. Τελικά, αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «Μέχρι τώρα ο υπουργός Έσπερ παραμένει υπουργός Έσπερ και αν ο πρόεδρος Τραμπ χάσει την εμπιστοσύνη του θα το μάθουμε όλοι στο μέλλον».

Άνθρωποι του αθλητισμού και του πολιτισμού έχουν ξεσηκωθεί απέναντι στη στάση του Αμερικανού προέδρου, διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα υπέρ της εξέγερσης στην Αμερική, ο Αμερικανός πρόεδρος «κατρακυλάει» στις δημοσκοπήσεις έχοντας απέναντί του τον Τζον Μπάιντεν των Δημοκρατικών. Το κίνημα που έχει ξεσπάσει έχει φέρει τον Αμερικανό πρόεδρο σε πραγματικά δεινή θέση. Από την άλλη, οι διαδηλωτές επιμένουν. Ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Φλόιντ και να σταματήσουν οι ρατσιστικές δολοφονίες από τη μεριά της Αστυνομίας. Ακόμα και η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ κατήγγειλε  τον «δομικό ρατσισμό» και την «άνευ προηγουμένου επίθεση» εναντίον δημοσιογράφων στις Ηνωμένες Πολιτείες, εν μέσω του τεράστιου κινήματος διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ κατά των φυλετικών διακρίσεων και την αστυνομική βία. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments