Διεθνή

Τζορτζ Φλόιντ: 1 εκατομμύριο δολάρια η εγγύηση για τους τρεις αστυνομικούς

Τζορτζ Φλόιντ: 1 εκατομμύριο δολάρια η εγγύηση για τους τρεις αστυνομικούς
Τζορτζ Φλόιντ: Οι τρεις αστυνομικοί  οδηγήθηκαν σήμερα για πρώτη φορά στο δικαστήριο.

Εγγύηση που αγγίζει τα 1 εκατομμύριο δολάρια ορίστηκε για τους Τόμας Λέιν, ο Αλεξάντερ Κουένγκ και ο Του Θάο, είναι οι τρεις πρώην αστυνομικοί που κατηγορούνται για συναυτουργία και συνέργεια στη δολοφονία του George Floyd. Οι τρεις άντρες οδηγήθηκαν σήμερα για πρώτη φορά στο δικαστήριο.

Χθες, ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα Κιθ Έλισον, που διερευνά την υπόθεση δολοφονίας Floyd, διεύρυνε το κατηγορητήριο εναντίον του Ντέρεκ Σόβιν, του πρώην αστυνομικού που γονάτισε στο λαιμό του Floyd για σχεδόν 9 λεπτά, σε φόνο δεύτερου βαθμού. Ο Έλισον απήγγειλε επίσης κατηγορίες εις βάρος των Λέιν, Κουένγκ και Θάο που ήταν παρόντες στο περιστατικό. Ο Σόβιν δεν εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο. Η ακρόασή του αναμένεται τη Δευτέρα 8 Ιουνίου. Όλοι τους βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές κάθειρξης έως και 40 έτη αν καταδικαστούν.

Τζορτζ Φλόιντ: Κατηγορούμενοι και οι άλλοι 3 αστυνομικοί

Απαγγέλλονται κατηγορίες και στους άλλους τρεις αστυνομικούς που εμπλέκονται στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Kατηγορίες στους άλλους τρεις αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόινταπαγγέλλουν οι αρχές της Μινεσότα σύμφωνα με τη γερουσιαστή Έιμι Κλόμπουσαρ. Την ανακοίνωση έκανε ο εισαγγελέας της πολιτείας, Κιθ Έλισον, ο οποίος ανέφερε ότι οι αστυνομικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι ως συνεργοί στο έγκλημα που συγκλονίζει τις ΗΠΑ εδώ και 8 ημέρες. Την ίδια ώρα, η εισαγγελία της Μινεσότα ενισχύει τις κατηγορίες κατά του Ντέρεκ Σόβιν σε ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού, όπως ανακοίνωσε η Κλόμπουσαρ.

«Ο γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα, Κιθ Έλισον, αυξάνει τις κατηγορίες εναντίον του Ντέρεκ Τσόβιν σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και επίσης απαγγέλλει κατηγορίες σε ακόμη τρεις αστυνομικούς», δήλωσε η γερουσιαστής της Μινεσότα μέσω Twitter. «Ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την απονομή δικαιοσύνης».Υπενθυμίζεται πως δύο ξεχωριστά ιατροδικαστικά πορίσματα διαπίστωσαν ότι ο 46χρονος Αφροαμερικανός πέθανε από ανθρωποκτονία. Είχε προηγηθεί η απόλυση των τεσσάρων κατηγορουμένων από τον αρχηγό της αστυνομίας της Μινεάπολης, Medaria Arradondo, ο οποίος είπε ότι ήταν «ένοχοι» για τον θάνατο του Φλόιντ.

Σημειώνεται πως τόσο η οικογένεια του θύματος όσο και χιλιάδες διαδηλωτών εντός και εκτός ΗΠΑ ζητούν την καταδίκη των τεσσάρων αστυνομικών για ανθρωποκτονία με ρατσιστικό υπόβαθρο.Ο Τζορτζ Φλόιντ έχασε τη ζωή του την 25η Μαΐου, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικές δυνάμεις στη Μινεάπολη. Σύμφωνα με βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, παρότι ο 46χρονος δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, οι τελευταίοι τον έριξαν στο έδαφος ενώ -τουλάχιστον- ένας εξ αυτών πατούσε τον λαιμό του θύματος με το γόνατό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments