Διεθνή

Τζορτζ Φλόιντ: Ο Τοσκάνο – Άντερσον των Γουόριορς οργάνωσε διαδήλωση – Παρόντες Κάρι και Τόμπσον

Τζορτζ Φλόιντ: Ο Τοσκάνο – Άντερσον των Γουόριορς οργάνωσε διαδήλωση – Παρόντες Κάρι και Τόμπσον
Τζορτζ Φλόιντ: Ο κόσμος του αθλητισμού έχει ξεσηκωθεί απέναντι στον ρατσισμό. Οι παίκτες των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δεν λείπουν από αυτές τις αντιρατσιστικές δράσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Φλόιντ και να σταματήσουν οι δολοφονίες από την Αστυνομία.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχει συγκλονίσει τις ΗΠΑ, για δέκατη συνεχόμενη μέρα οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, ενώ πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού έχουν βγει μπροστά απέναντι στον ρατσισμό και τις δολοφονίες της Αστυνομίας.

Ο Χουάν Τοσκάνο – Άντερσον των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει μια κινητοποίηση στο Λέικ Μέριτ του Όκλαντ την Τετάρτη 3 Ιουνίου, για να διεκδικήσει δικαιοσύνη για τον Φλόιντ και να μπει τέλος στις ρατσιστικές δολοφονίες. Ο παίκτης των «πολεμιστών» έχει καταγωγή τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το Μεξικό (είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας).

Το κάλεσμα για τη διαδήλωση

Στην αντιρατσιστική κινητοποίηση πήγαν αρκετοί συμπαίκτες τους, ενώ ανάμεσά τους ήταν τα δύο μεγαλύτερα αστέρια των Γουόριορς, ο Στεφ Κάρι και ο Κλέι Τόμπσον που στήριξαν την κίνηση του συναθλητή τους και έστειλαν «βροντερό» μήνυμα με την παρουσία τους.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε τον Κάρι, μαζί με τον συμπαίκτη του Ντέιμιον Λι, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Κέβον Λούνεϊ. Παρούσα στη διαδήλωση ήταν και η ηθοποιός Αγέσα Κάρι, σύζυγος του παίκτη των Γουόριορς, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα περίπου 500 άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Η ανάρτηση των Γουόριορς για την πρωτοβουλία του παίκτη τους

Οι Γουόριορς στήριξαν την πρωτοβουλία που πήρε ο Τοσκάνο – Άντερσον αφού ανέβασαν στον επίσημο λογαριασμό τους πλάνα από τη διαδήλωση (υπάρχει ένα λαθάκι στην ανάρτησή τους αφού έκαναν το «his name», το όνομα του Φλόιντ δηλαδή, «her name», αλλά στη συνέχεια το διόρθωσαν).

Ο Αμερικανομεξικάνος φόργουορντ καλοσώρισε όσους συμμετείχαν στην κινητοποίηση που την είχε ονομάσει «Walking in Unity» (σε ελεύθερη απόδοση, «Πορευόμαστε Ενωμένοι»). «Όποιο και να είναι το χρώμα της επιδερμίδας σου, όσα λεφτά και να έχεις, δεν μετράει. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Είμαστε όλοι εδώ για τον ίδιο σκοπό. Τώρα, είναι για τους μαύρους. Αλλά και για την ανθρωπότητα, υπάρχουν παντού στον κόσμο άνθρωποι που καταπιέζονται. Προσπαθούμε να κάνουμε ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση» είπε ανάμεσα σε άλλα ο φόργουορντ των Γουόριορς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments