Ειδήσεις

Εξαφάνιση Μαντλίν: Αυτός είναι ο βασικός ύποπτος – Βιασμοί, ναρκωτικά και διαρρήξεις στο μητρώο του

Εξαφάνιση Μαντλίν: Αυτός είναι ο βασικός ύποπτος – Βιασμοί, ναρκωτικά και διαρρήξεις στο μητρώο του
Εξαφάνιση Μαντλίν: Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 43χρονο παιδόφιλο που ταυτοποιήθηκε σαν ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν.

Ύστερα από 13 χρόνια, φαίνεται πως ταυτοποιήθηκε ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της Βρετανίδας Μαντλίν ΜακΚαν που έχει συγκλονίσει τη διεθνή κοινότητα. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν οι Γερμανοί εισαγγελείς χθες, Πέμπτη, η μικρή Μαντλίν, που εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου περνούσε τις διακοπές με τους γονείς και τα αδέλφια της το 2007, είναι νεκρή. Απαγωγέας της φέρεται να είναι ο 43χρονος Γερμανός, Κρίστιαν Μπρούκνερ, γνωστός στις Αρχές του Βερολίνου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για παιδεραστία και σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης για τον βιασμό 72χρονης Αμερικανίδας.

Ο Μπρούκνερ φέρεται να ομολόγησε σε φίλο του, κατά τη διάρκεια κοινής τους εξόδου σε μπαρ, ότι «γνώριζε τα πάντα» για το τι είχε συμβεί στη Μαντλίν.

Πλέον, η πορτογαλική αστυνομία βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά σοβαρών ερωτημάτων, καθώς οι Γερμανοί και οι Βρετανοί ομόλογοί τους διαπίστωσαν ότι ο 43χρονος Μπρούκνερ, δεν είχε καταχωριστεί σε 600 υπόπτους παρά το «πλούσιο» ποινικό του ιστορικό, τις κακοποιήσεις παιδιών και την απόφασή του να φύγει από την Πράια ντα Λουζ, λίγο μετά την εξαφάνιση της τρίχρονης, στις 3 Μαΐου 2007. Ο αμφιλεγόμενος Πορτογάλος ντετέκτιβ που αρχικά ανέλαβε επικεφαλής της έρευνας για την απαγωγή της Μαντλίν, Γκονζάλο Αμαράλ, είπε ότι τον απέκλεισε από την έρευνα το 2008.

Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι ο Μπρούκνερ αποτελεί τον «αποδιοπομπαίο τράγο» στην ιστορία.

Ο Γερμανός πέρασε 12 χρόνια ζώντας στο Αλγκάρβε, σαν ντίλερ ναρκωτικών, πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες, ενώ είχε φτάσει στο σημείο να βιάσει ακόμη και μια 72χρονη Αμερικανίδα τουρίστρια στο διαμέρισμά της. Μάλιστα, η σεξουαλική επίθεση κατά της συνταξιούχου, ακολούθησε μια διάρρηξη με την αστυνομία να πιστεύει εδώ και αρκετό καιρό ότι η Μαντλίν μπορεί να είχε απαχθεί κατά τη διάρκεια μιας διάρρηξης.

Ο Γερμανός εισαγγελέας, Χανς Κρίστιαν Γούλτερς, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη: «Η Μαντλίν ΜακΚαν είναι νεκρή». Παράλληλα, έκανε έκκληση για εμφάνιση μαρτύρων. Από την πλευρά τους, οι γονείς του κοριτσιού ανέφεραν πως εξακολουθούν να ελπίζουν πως μπορεί ακόμα να είναι ζωντανή, ωστόσο είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.

Ο Μπρούκνερ φέρεται πως μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με την απαγωγή της Μαντλίν με έναν φίλο του σε μια παμπ, στη 10η “επέτειο” της εξαφάνισής της, όταν το πρόσωπό της εμφανίστηκε στην τηλεόραση του καταστήματος, το 2017. Μάλιστα, φέρεται να του έδειξε και βίντεο, στο οποίο βίαζε μια γυναίκα. Ο φίλος του Μπρούκνερ πήγε και ομολόγησε όσα έμαθε στην αστυνομία, ωστόσο, ύστερα από τρία χρόνια ερευνών οι Αρχές δημοσιοποίησαν λεπτομέρειες σχετικά με το παρελθόν του παιδεραστή ενώ συγχρόνως προσέφεραν αμοιβή 10.000 ευρώ σε όποιον μπορούσε να τους βοηθήσει με την υπόθεση. 

Αυτά, τονίζοντας πως δεν συγκέντρωναν αρκετά στοιχεία για να κατηγορήσουν τον Μπρούκνερ για τη δολοφονία.

Σύμφωνα, με το Sky News, oι ντετέκτιβ ισχυρίζονται πως Μπρούκνερ χρησιμοποίησε ένα βανάκι, στο οποίο ζούσε για να πνίξει την τρίχρονη Μαντλίν μετά την αρπαγή της. Μετά τη μεταφορά του οχήματος όμως στη Γερμανία, δεν βρέθηκαν στοιχεία DNA της μικρής μέσα σε αυτό. Μια Jaguar που κατείχε επίσης ο 43χρονος, είναι επίσης στα χέρια όσων ερευνούν την υπόθεση. Την ίδια ώρα, σε αντίθεση με τις γερμανικές Αρχές που αντιμετωπίζουν την υπόθεση σαν φόνο, οι βρετανικές Αρχές υποστηρίζουν πως η Μαντλίν είναι ακόμα αγνοούμενη.

Ποια τα νεότερα στοιχεία που προκύπτουν:

  • H πορτογαλική αστυνομία βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά σοβαρών ερωτημάτων, καθώς αποκαλύπτεται ότι ο άντρας που μπορεί να είχε απαγάγει τη Μαντλίν, πέρασε 12 χρόνια στην Πορτογαλία πριν από την εξαφάνισή της, διαπράττοντας σοβαρά «σεξουαλικά εγκλήματα» και συμμετέχοντας σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών χωρίς ποτέ να συλληφθεί.
  • Η γερμανική αστυνομία ενημερώθηκε για τη συνομιλία του Μπρούκνερ με τον φίλο του στην παμπ το 2017, αλλά τρία χρόνια μετά επιβεβαιώθηκε, επιτέλους, ότι είναι ύποπτος.
  • Το βαν και η Τζάγκουαρ του Μπρούκνερ εντοπίστηκαν από την αστυνομία που πιστεύει ότι το ένα ή και τα δύο αποτέλεσαν «κομμάτια» του εγκλήματος, ωστόσο η έλλειψη αποδείξεων μέσω DNA οδήγησε στην προσφορά αμοιβής 10.000 ευρώ για οποιαδήποτε πληροφορία θα οδηγούσε στην καταδίκη του.
  • Ο Πορτογάλος ντετέκτιβ που ανέλαβε αρχικά την υπόθεση, ανέφερε ότι ο «Christian B» έπαψε να είναι ύποπτος το 2008 – όμως μια συζήτηση «χρόνια αργότερα» σε ένα διαδικτυακό φόρουμ σχετικά με τη Μαντλίν και την απαγωγή της, γνωστοποιήθηκε και κινητοποίησε την αστυνομία.
  • Η Downing Street είπε ότι οι τελευταίες εξελίξεις φαίνεται να είναι σημαντικές και πρόσθεσαν ότι οι σκέψεις του πρωθυπουργού βρίσκονται στην οικογένεια ΜακΚαν, «που έχει υποφέρει τόσο πολύ».
  • Να μπει τέλος στην τραγωδία ελπίζουν οι κάτοικοι στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ:

    Η εξαφάνιση της μικρής Μάντλιν ΜακΚαν έχει στιγματίσει το θέρετρο Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας, στο Αλγκάρβε, εδώ και 13 χρόνια. «Εκείνη την εποχή ήταν δύσκολα τα πράγματα για όσους ενεπλάκησαν. Όλοι μιλούσαν άσχημα για την Πράια ντα Λουζ, ιδίως οι γονείς με παιδιά», είπε η 40χρονη Ιρίνα Ιτράμπαρ, η ιδιοκτήτρια ενός μικρού παραλιακού καταστήματος στην πόλη των 3.500 κατοίκων. «Ήταν μια τραγωδία για όλους μας. Αλλά κάποιοι ήδη ξέχασαν τι είχε συμβεί», πρόσθεσε.

    Άλλοι καταστηματάρχες λένε ότι κάποιοι ξένοι τουρίστες φοβόντουσαν πολύ να κάνουν τις διακοπές τους στην Πράια ντα Λουζ μετά το συμβάν αυτό. Ο 68χρονοςΛούις Μάρκες εξέφρασε την ελπίδα να κλείσει επιτέλους η υπόθεση. «Ήμουν εδώ όταν χάθηκε το κορίτσι. Ήταν πολύ παράξενη η κατάσταση τότε. Άλλαξαν τα πάντα. Όλα τα κανάλια ήταν εδώ», εξήγησε. Ορισμένοι φοβούνται ότι, 13 χρόνια μετά, οι νέες εξελίξεις μπορεί και πάλι να αμαυρώσουν το όνομα της πόλης. «Εκείνη την εποχή, αυτό σκότωσε όλες τις δουλειές, όπως ακριβώς ο κορωνοϊός. Και ο κόσμος προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια του και όλο αυτό το πράγμα ξαναρχίζει», σχολίασε η 62χρονη Γερμανίδα τουρίστρια Πέτρα Μισέλ.

    Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments