Ελλάδα

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια των Αφιδνών, καθυστερήσεις και στους δρόμους του λεκανοπεδίου, στην πρώτη έξοδο μετά την καραντίνα.

Αυξημένη είναι η κίνηση αυτή την ώρα στις εξόδους της Αττικής και ιδιαίτερα στα διόδια των Αφιδνών ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Πρόκειται για την πρώτη έξοδο των εκδρομέων μετά την καραντίνα, με τους πολίτες να σπεύδουν να βρεθούν μακριά από το λεκανοπέδιο. Αυξημένη είναι και η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο προς την Πελοπόννησο, αλλά και στα λιμάνια. Μάλιστα αυτή την ώρα παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Πολύ αυξημένη καταγράφεται η κίνηση τώρα, στο ύψος του Σκαραμαγκά, στο ρεύμα προς Κόρινθο, όπως και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, στο ρεύμα προς Πειραιά. Μποτιλιάρισμα και στην λεωφόρο Κηφισίας, στο ρεύμα ανόδου, στο ύψος του Ψυχικού, ενώ κίνηση υπάρχει και στη λεωφόρο Κατεχάκη, και στα δύο ρεύματα.

Αναλυτικά, ο σχεδιασμός των μέτρων της Ελληνικής Αστυνομίας για το τριήμερο περιλαμβάνει:

  • Ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων στις πόλεις, σε όλη την εορταστική περίοδο για την εξασφάλιση απρόσκοπτης και ασφαλούς κίνησης οχημάτων και πολιτών και ιδιαίτερα των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, κυρίως για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους, όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί).
  • Έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους φορείς – υπηρεσίες, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα ανακύψουν.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που είναι αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

«Σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας» ανέφερε η Αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments