Ελλάδα

Axion Hellas: Ταξίδια προσφοράς και ελπίδας στην απομακρυσμένη Ελλάδα

Axion Hellas: Ταξίδια προσφοράς και ελπίδας στην απομακρυσμένη Ελλάδα
Axion Hellas: Την Παρασκεύη αναχώρησαν τα σκάφη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού για τα μακρινά νησιά του Αιγαίου.

Η Axion Hellas για όσους δεν γνωρίζουν είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 με εμπνευστή τον κ. Βασίλη Πατέρα και ο οποίος  χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα μέλη του και από ιδιώτες χορηγούς, χωρίς οικονομική στήριξη από το ελληνικό δημόσιο. Οι 160 εθελοντές του οργανισμού, 2 με 3 φορές το χρόνο, αφήνουν τα σπίτια και τις δουλειές τους προκειμένου να προσφέρουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στους μικρούς και μεγάλους ακρίτες της χώρας μας, υψηλού επίπεδου ιατρικές υπηρεσίες κι όχι μόνο. Mε τη συμμέτοχη καταξιωμένων φορέων, διοργανώνει εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις. Παράλληλα, προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες κάθε είδους εξοπλισμό που μπορεί να χρειάζονται, είτε κατασκευάζει έργα που απαιτούνται όπως γήπεδα, παιδικές χαρές κλπ.

Πριν από λίγες ημέρες η Axion Hellas μετά τη συνεργασία της με το Υπουργείο Παιδείας για την προσφορά 259 tablets στους μαθητές και τους δάσκαλους 19 μικρών νησιών της πατρίδας μας, ανακοίνωσε την έκτακτη επιχειρησιακή δράση της σε 16 νησιά του Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) από τις 5 έως τις 12 Ιουνίου.

Τους νησιώτες κατοίκους στα Κουφονήσια, την Ανάφη, την Σχοινούσα, την Ηρακλεία, την Δονούσα, την Αμοργό, την Κίναρο, την Λεβιθά, την Πάτμο, το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, την Ψέριμο, την Τήλο, το Καστελόριζο και τη Χάλκη θα επισκεφθούν γιατροί και στελέχη του ΕΟΔΥ επικουρούμενοι από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές της ΑΧΙΟΝ HELLAS, προκειμένου να πραγματοποιήσουν διαγνωστικά τεστ για COVID-19 ακολουθώντας πιστά τα σχετικά πρωτοκολλά προστασίας που η πολιτεία επιβάλει.

Αθόρυβα αλλά σταθερά συνεχίζει το πολύπλευρο έργο προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία. Τώρα με την πανδημία του κορωνοϊού η Axion Hellas προσέφερε 50.000 ευρώ για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών του εθνικού συστήματος υγείας λόγω κορωνοϊού. Η προσφορά έγινε μέσω της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ. Επίσης προσέφερε έναν αναπνευστήρα Breas Vivo 50 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Α’ Πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, 5000 ευρώ στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος “Η Σωτηρία”, αλλά και ένα πλήρως ανακατασκευασμένο φουσκωτό σκάφος ταχείας επέμβασης RHIB στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ο στόχος της Axion Hellas

Στόχος της Axion Hellas είναι να προσφέρει υπηρεσίες στην κοινωνία, ειδικά στις ευάλωτες ομάδες που ζουν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές των Ελληνικών νησιών και της Ελληνικής ηπειρωτικής χώρας.

Λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και της απόστασης από τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι περιοχές αυτές στερούνται εύκολης πρόσβασης σε βασικά αγαθά, όπως υπηρεσίες υγείας, της εκπαίδευσης, τις υποδομές και τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Συνεπώς, στόχος της οργανωσής μας είναι η βελτίωση, η προώθηση και η ανάπτυξη του πνευματικού, πολιτιστικού, επαγγελματικού και κοινωνικού επιπέδου της τοπικής ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο, η Axion Hellas, επικεντρώνεται στην οργάνωση, τη χρηματοδότηση, τη παρακολούθηση και την υλοποίηση των παρακάτω δράσεων σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας:

  • Υλική και ηθική υποστήριξη και προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού των τοπικών κοινοτήτων.
  • Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, της εκπαιδευτικής, της πολιτιστικής και της επαγγελματικής κατάστασης των τμημάτων αυτών της χώρας και των κατοίκων τους.
  • Προώθηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των περιοχών αυτών και των παραδόσεων με σκοπό την προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, και η χρήση της πολιτιστικής κληρονομιάς για την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής βιομηχανίας, της οικονομίας και του τουρισμού.
  • Προσφορά των υπηρεσιών υγείας από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.
  • Συνεισφορά στη βελτίωση της υπάρχουσας υποδομής για την υγεία, τις υποδομές της εκπαίδευσης, των υποδομών πολιτισμού και αθλητικών υποδομών, ή η δημιουργία αυτών των υποδομών και των εγκαταστάσεων όπου είναι απαραίτητο.
  • Ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ιατρικά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, επαγγελματικά, τεχνικά, γεωργικά, τουριστικά, εμπορικά και στην προστασία του περιβάλλοντος.
  • Εκπαίδευση των τοπικών κοινοτήτων για την εξοικείωση τους με τις νέες τεχνολογίες και τις μεθόδους επικοινωνίας, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει και να προωθήσει την ανάπτυξη της τοπικής φυσικής κληρονομιάς και της τοπικής οικονομίας.

Τα ιδρυτικά μέλη της Axion Hellas, εκτός από τον κ. Βασίλη Πατέρα είναι τα εξής: Σέργιος Αρνιακός Νίκος Βλάχος Άννα Μαρία Γούδα Δημήτρης Δαλακούρας Ανδρέας Δημάκης Κωνσταντίνος Ζαρμακούπης Αίγλη Ζέλλου Χαρίλαος Ιωαννίδης Δημήτρης Καρδούλας Γιώργος Κιρκενίδης Σάντη Κορμά Όλγα Κουρή- Καλλέργη Πέτρος Μαλακάσης Παντελής Μανωλούδης Νικόλαος Μπακογιάννης Φωτεινή Μπινιού Νικόλαος Παπουτσάκης Νικόλαος Πατεράκης Θαλής Πιτούλης Κωνσταντίνος Σαμαράς Δωρόθεος Σαμολαδάς Έντουαρντ Σαραντόπουλος Γιώργος Σουραβλάς Πέτρος Σοφικίτης Νατάσα Στάμου Μελίνα Τραυλού Αθανάσιος Τσουτσάνης Γιώργος Χαρώνης Ευγενία Χείλαρη. Ενώ θέση συμβούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ο πρίγκιπας Νικόλαος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments