Ελλάδα

Εκτέλεση Βούλα: Οι μυστήριες συμπτώσεις και η σερβική μαφία

Εκτέλεση Βούλα: Οι μυστήριες συμπτώσεις και η σερβική μαφία
Εκτέλεση Βούλα: Πολλές είναι οι συμπτώσεις που αφορούν στη δολοφονία του 47χρονου Βέλγου επιχειρηματία, Κρίστοφερ, η οποία φαίνεται πως συνδέεται με τη σερβική μαφία.

Τις πολλές… συμπτώσεις που αφορούν στην εκτέλεση του Βέλγου επιχειρηματία, Κρίστοφερ, στη Βούλα, ερευνά η Αστυνομία, συνδέοντάς τη με τη διπλή δολοφονία των Σέρβων μαφιόζων σε ταβέρνα στη Βάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το newsit, οι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει τις έρευνες για το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του θύματος, εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη εκτέλεση να έχει άμεση σχέση με τη διπλή δολοφονία, τον περασμένο Ιανουάριο.

Ποιος ήταν το «φάντασμα της Αμβέρσας»;

Το «φάντασμα της Αμβέρσας», όπως ήταν γνωστός στις Διωκτικές Αρχές του Βελγίου ο 47χρονος Κρίστοφερ, φαίνεται πως είχε καταφέρει να αποκτήσει την εμπιστοσύνη συγκεκριμένου Λατινοαμερικανικού καρτέλ, όπως αναφέρει ο Θεοδόσης Πάνου στο newsit, το οποίο έστελνε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κρυμμένες σε κοντέινερ, στο Λιμάνι της Αμβέρσας, όπου και δραστηριοποιούνταν το θύμα.

Όμως, οι ευρωπαϊκές αρχές ξέρουν πως για να διεισδύσεις σε καρτέλ, μπορείς μόνο μέσω των διαύλων επικοινωνίας που έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια η σερβική μαφία. Και να τονισθεί πως ο Κρίστοφερ είχε καταδικαστεί ερήμην σε 14 χρόνια φυλακή, για ένα κοντέινερ με σχεδόν ένα τόνο κοκαΐνης, που είχε φτάσει στην Αμβέρσα μέσω Ισπανίας, με αφετηρία τη Λατινική Αμερική.

Η εκτέλεση των δύο Σέρβων σε ταβέρνα στη Βάρη

Το κοντέινερ με τα κατεψυγμένα σπαράγγια, τις μπανάνες και τον, σχεδόν έναν τόνο κοκαΐνης, φαίνεται να έχει σχέση με τη σέρβικη μαφία, καθώς στην Ισπανία που ήταν ο πρώτος προορισμός του εμπορευματοκιβωτίου, κάποιος πήρε περίπου 200 κιλά καθαρής κοκαΐνης.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια και έπειτα από τον αιματηρό πόλεμο που ξέσπασε στο Μαυροβούνιο μεταξύ ομάδας μαφιόζων, αυτοί που άρπαξαν τα 200 αυτά, η συμμορία του Σκάλιαρι στο Μαυροβούνιο, στην οποία ανήκαν οι δύο Σέρβοι που δολοφονήθηκαν τον Ιανουάριο του 2020 σε γνωστή ταβέρνα της Βάρης.

Η σύνδεση του Βέλγου επιχειρηματία με τη μαφία

Ο 47χρονος, σύμφωνα με το newsit, όταν κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης στην πατρίδα του, βρέθηκε με την οικογένεια του στην Ισπανία, έχοντας πλαστά στοιχεία. Πριν από περίπου δύο χρόνια, τα ίχνη του χάθηκαν αλλά την ίδια περίοδο, ένα τζιπ, στο οποίο ήταν μέσα μια τριμελής οικογένεια, πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, προερχόμενο από τη Σερβία.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου έδειξε διαβατήριο από το Βέλγιο και πέρασε ανενόχλητος, ενώ την ίδια περίοδο, πέρασαν τα σύνορα από τα Σκόπια, οι δύο Σέρβοι, τους Στέφαν Σταμάτοβιτς και Ιγκόρ Ντέντοβιτς. Έτσι, τόσο ο 47χρονος Βέλγος όσο και οι δύο Σέρβοι φαίνεται να είχαν δημιουργήσει στην Ελλάδα εταιρείες – βιτρίνα, που ασχολούνταν με το εμπόριο… εξωτικών φρούτων από τη Λατινική Αμερική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments