Ελλάδα

Τρίκαλα: Παπάς έβγαλε ψάρι 35 κιλών από τον Πηνειό [pics+vid]

Τρίκαλα: Παπάς έβγαλε ψάρι 35 κιλών από τον Πηνειό [pics+vid]
Τρίκαλα: Την ψαριά της ζωή του «έβγαλε» ο πατήρ Βασίλειος, καθώς ψάρεψε στον Πηνειό έναν γουλιανό 35 κιλών.

Έναν γουλιανό 35 κιλών έπιασε στα νερά του Πηνειού ένας παπάς από την περιοχή της Πηνειάδας Τρικάλων, κάνοντας την ψαριά της ζωής του, όταν πήγε, όπως συνηθίζει εξάλλου, στον ποταμό της περιοχής.

Πρόκειται για ένα είδος γατόψαρου που κατάφερε να βγάλει ο πατήρ Βασίλειος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γεωργανάδων του Δήμου Φαρκαδόνας, όταν πήγε για ψάρεμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το onlarissa, τον ελεύθερο χρόνο του ο ιερέας των Γεωργανάδων ασκεί το αγαπημένο του χόμπι ψαρεύοντας στο ποτάμι, ενώ η τελευταία του εξόρμηση στο σημείο ήταν άκρως επιτυχημένη.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν τράβηξαν το αγκίστρι!

Συνοδευόμενος από τον γιο του που του μετέδωσε την αγάπη για το ψάρεμα και την προστασία του περιβάλλοντος, έριξαν αγκίστρι στα νερά του Πηνειού και περίμεναν την ψαριά. Λίγη ώρα αργότερα δεν πίστευαν στα μάτια τους καθώς τραβούσαν το αγκίστρι και δυσκολευόταν αρκετά.

Όπως είδαν έκπληκτοι, στο αγκίστρι τους πιάστηκε ένα μεγάλο ψάρι, ένας γουλιανός, που ζύγιζε περισσότερο των 35 κιλών. Μετά δυσκολίας και βασάνων και επιχειρώντας με πολλούς τρόπους ο πατήρ Βασίλειος και ο γιος του κατάφεραν να βγάλουν το ψάρι από τα νερά και να το μεταφέρουν στο χωριό.

«Ήταν πραγματικά ένα θαύμα»

Ο εντυπωσιακός γουλιανός τεμαχίστηκε σε μερίδες και μοιράστηκε σε κατοίκους του χωριού, δίχως να σκεφτούν πως πρέπει να τον κρατήσουν για εκείνους. «Πραγματικά δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πως με ένα απλό αγκίστρι θα βγάζαμε ένα τόσο μεγάλο ψάρι», τόνισε ο ιερέας στην τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα ΚΡΗΝΗ LIVE.

Και συνέχισε με μια θρησκευτική παραπομπή: «Ήταν πραγματικά ένα θαύμα που μας θύμισε το θαύμα του Χριστού που τα δύο ψάρια και οι άρτοι πολλαπλασιάστηκαν σε εκατοντάδες τρέφοντας ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά στην έρημο».

Πάντως, αυτό που συνέβη, θυμίζει μια ακόμα εξαιρετική ψαριά που έκανε ένας Χανιώτης στα ανοιχτά της Γραμβούσας πιάνοντας «βλάχο» 47 κιλών από βάθος 190 μέτρων, το φθινόπωρο του 2019. Όπως ήταν αναμενόμενο, και αυτή η ψαριά τράβηξε τα βλέμματα αφού ο βλάχος ήταν τόσο μεγάλος που κάλυπτε τον ίδιο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments