Κόσμος

Επιστολή Ιταλίας, Ισπανίας σε Κομισιόν: Ζητούν γρηγορότερα τα σύνορα στην ΕΕ

Επιστολή Ιταλίας, Ισπανίας σε Κομισιόν: Ζητούν γρηγορότερα τα σύνορα στην ΕΕ
Επιστολή Ιταλίας, Ισπανίας σε Κομισιόν: Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών εκφράζουν την άποψη ότι πρέπει να ισχύσει η ελευθερία μετακίνησης στο εσωτερικό της EE και της ζώνης Σένγκεν.
Επιστολή Ιταλίας, Ισπανίας σε Κομισιόν: Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών εκφράζουν την άποψη ότι πρέπει να ισχύσει η ελευθερία μετακίνησης στο εσωτερικό της EE και της ζώνης Σένγκεν.

Κοινή επιστολή της ιταλικής και της ισπανικής κυβέρνησης προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, δημοσιεύτηκε από την ιταλική εφημερίδα La Repubblica με την οποία ζητείται να ανοίξουν το γρηγορότερο δυνατό τα σύνορα των χωρών μελών της Ένωσης.  Οι δυο πρωθυπουργοί, Τζουζέπε Κόντε και Πέδρο Σάντσεθ, εκφράζουν την άποψη ότι πρέπει να ισχύσει και πάλι η πλήρης ελευθερία μετακίνησης στο εσωτερικό της Ένωσης και της ζώνης Σένγκεν, με κριτήρια ασφαλείας τα οποία μπορούν να καθοριστούν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Επίσης, ζητούν την υιοθέτηση κοινών υγειονομικών κριτηρίων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον τομέα των μεταφορών, με πρωτόκολλα που να υπογραφούν από όλες τις χώρες μέλη. «Ιταλία και Ισπανία βιάζονται να φτάσουμε σε έναν σαφή καθορισμό των κανόνων, ώστε η τουριστική περίοδος να μπορέσει να ξαναρχίσει το συντομότερο δυνατό», σχολιάζει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η Ισπανία ανοίγει τα σύνορά της με Γαλλία και Πορτογαλία

Η Ισπανία περνάει σε μία νέα φάση, έτοιμη να υποδεχτεί τους τουρίστες της για τη φετινή τουριστική σεζόν. Πιο αναλυτικά η υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας Ρέγιες Μαρότο ανακοίνωσε ότι αίρονται όλοι οι περιορισμοί στην διέλευση των συνόρων με την Γαλλία και την Πορτογαλία από τις 22 Ιουνίου. Οι ισπανικές αρχές έκλεισαν τα σύνορα για όλους τους ταξιδιώτες εκτός από τους Ισπανούς, τους εργαζόμενους από την άλλη πλευρά των συνόρων και τους οδηγούς φορτηγών στα μέσα Μαρτίου όταν η χώρα εισήλθε επίσημα σε καθεστώς καραντίνας για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού, που τότε βρισκόταν σε μεγάλη έξαρση στη χώρα με τους θανάτους και τα κρούσματα να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η Ισπανία μαζί με τη Γαλλία ακολουθούσαν την προπορευόμενη Ιταλία σε τραγικό απολογισμό νεκρών και κρουσμάτων.

Επισημαίνεται ότι η υπουργός Τουρισμού είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ισπανία πιθανόν θα άρει την καραντίνα για όσους εισέρχονται στη χώρα από τα χερσαία σύνορά της από την Γαλλία και έπειτα από την Πορτογαλία, αλλά πρόσθεσε ότι μένει να εγκριθεί το μέτρο. Το ζήτημα του ανοίγματος των συνόρων είναι κομβικής σημασίας στην Ευρώπη καθώς οι χώρες που έχουν πληγεί σφόδρα από την πανδημία προσπαθούν να ανοίξουν και πάλι τις οικονομίες τους και επιτρέπουν σταδιακά την ελευθερία κινήσεων στην περιοχή χωρίς σύνορα της Σένγκεν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments