Πολιτική

Χαρδαλιάς για τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Τηρούμε τα μέτρα, κρατάμε αποστάσεις

Χαρδαλιάς για τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Τηρούμε τα μέτρα, κρατάμε αποστάσεις
Χαρδαλιάς για τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σε μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εφιστά την προσοχή σε όλους μας, υπενθυμίζοντάς μας να τηρούμε τα μέτρα και τις προβλεπόμενες αποστάσεις, με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μέσω του Facebook  θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καλώντας τους όλους τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προφύλαξης και να κρατήσουν τις  προβλεπόμενες αποστάσεις. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έγραψε στο Facebook: «Αυτό το τριήμερο πολλοί θα επισκεφτούν τα χωριά μας, τα νησιά μας ή κάποιες από τις αμέτρητες ομορφιές της Πατρίδας μας.

Ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ας κρατάμε τις αποστάσεις, ας πλένουμε με αντισηπτικό τα χέρια μας και ας φοράμε μάσκες όπου επιβάλλεται και ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός. Το να βγούμε νικητές από τη μάχη με έναν ιό που είναι σε ύφεση αλλά παραμένει αόρατος αφορά όλους μας και τον καθένα πολίτη ξεχωριστά!

Μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε την μέχρι τώρα προσπάθειά μας και και θα προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συμπολίτες μας, τις γειτονιές μας, τα χωριά μας, τις πόλεις μας, την ίδια μας την Πατρίδα…».

Τo Σάββατο 6 Ιουνίου είναι σημαντική ημέρα για την εστίαση στην χώρα μας, καθώς ανοίγουν και οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια και ταβέρνες.

Σε εξέλιξη η σταδιακή άρση των μέτρων. Σημειώνεται ότι για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας, ενώ παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, από το Σάββατο θα επιτρέπεται στις οργανωμένες παραλίες η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και η παρασκευή φαγητών. Σε σχεδόν έναν μήνα από τώρα, την 1η Ιουλίου, ξεκινούν οι συναυλίες, όπου και εκεί θα υπάρχουν κανόνες, με βασικότερο ότι δε θα υπάρχουν όρθιοι, αλλά μόνο καθιστοί.

«Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τους κανόνες, για να μην πισωγυρίσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης, παρατηρώντας ότι, «μπαίνουμε σε μια καινούρια πραγματικότητα». Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κ. Παπαθανάσης έκανε σχετικές ανακοινώσεις αναφορικά με τη σταδιακή άρση των μέτρων που επιτρέπουν σε αρκετές επιχειρήσεις να σηκώσουν ρολά το προσεχές διάστημα.

Τι ανοίγει το Σάββατο 6 Ιουνίου

  • η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους
  • η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία
  • η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο
  • η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις,
  • οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο,
  • οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments