Αθλητισμός

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι παίκτες γονάτισαν κατά του ρατσισμού

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι παίκτες γονάτισαν κατά του ρατσισμού
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλαν οι παίκτες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού πριν την έναρξη του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

“Καμία ανοχή στο ρατσισμό” “φώναξαν” οι παίκτες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού πριν την έναρξη του μεγάλου ματς των play offs στο ΟΑΚΑ. Μετά από πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ που έγινε δεκτή από τη Super League, οι παίκτες της Ένωσης και αυτοί του «τριφυλλιού» γονάτισαν συμβολικά στον αγωνιστικό χώρο, αμέσως μετά το ενός λεπτού σιγή της Λίγκας για τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στο ρατσισμό αλλά και να τιμήσουν τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ που δολοφονήθηκε στην Μινεάπολις από τον αστυνομικό Ντέρεκ Κάουβιν.

Αδιαμφισβήτητα η πρωτοβουλία αυτή εμπίπτει στις θεμελιώδεις αρχές των “κιτρινόμαυρων” από την ημέρα της ίδρυσης του συλλόγου, σύμφωνα με τις οποίες ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία. “Γονατίζουμε και στέλνουμε το μήνυμα! Καμία ανοχή στο ρατσισμό!” έγραψε χαρακτηριστικά η ΑΕΚ στους λογαριασμούς της στα social media

To αντίστοιχο μήνυμα δημοσίευσε και η ομάδα του Γιώργου Δώνη:

Στο αγωνιστικό σκέλος, το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, δίχως ευκαιρίες, παρά μόνο με δυο “φάσεις”. Στο 43′ ο Παναθηναϊκός είχε μια καλή φάση με τον Αγιούμπ να εκτελεί το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, τον Ινσούα να κάνει την κεφαλιά, αλλά όχι καλά και τον Μπάρκα να μπλοκάρει. Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 37′ μια κεφαλιά του Βράνιες θα μπορούσε να ανησυχήσει τον Διούδη, ωστόσο η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία.

Υπενθυμίζεται, πως οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς με τον Μάνταλο εννιάρι και σε σχηματισμό 4-3-3 με τους Λιβάγια και Βέρντε να του κάνουν παρέα. Στα γκολπόστ ο Μπάρκας, στα δύο άκρα οι Μπακάκης (δεξιά), Λόπες (αριστερά) ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ξεκίνησαν οι Βράνιες και Σβάρνας. Στην τριάδα της μεσαίας γραμμής οι Σιμόες, Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς.

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε για τον Παναθηναϊκό το ίδιο σύστημα. Ο Διούδης κάτω από το τέρμα, με τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιο και Ινσούα τετράδα στην άμυνα. Κουρμπέλης, Αγιούμπ και Δώνης στον άξονα, με τους Ζαχίντ-Χατζηγιοβάνη στα άκρα και τον Μακέντα μοναδικό προωθημένο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments