Διεθνή

Εξαφάνιση Μαντλίν: Πώς η ιταλική αστυνομία έπιασε τον παιδόφιλο Κρίστιαν Μπρούκνερ

Εξαφάνιση Μαντλίν: Πώς η ιταλική αστυνομία έπιασε τον παιδόφιλο Κρίστιαν Μπρούκνερ
Εξαφάνιση Μαντλίν: Με μια Βίβλο στα χέρια, αξύριστος και με βρώμικα ρούχα εμφανίστηκε ο βασικός ύποπτος, Κρίστιαν Μπρούκνερ, στην «παγίδα» που του έστησε η ιταλική αστυνομία.

Αξιωματούχοι από την ιταλική αστυνομία αποκάλυψαν τις τελευταίες στιγμές του ελεύθερου Κρίστιαν Μπρούκνερ, λίγο δηλαδή πριν συλληφθεί, για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν. Πρόκειται για άτομα που μετείχαν στη σύλληψη του 43χρονου παιδόφιλου και όπως είπαν, ήταν σε «αξιοθρήνητη κατάσταση».

Πληροφορίες από τον ξένο Τύπο αναφέρουν πως δύο χρόνια πριν, όταν η ιταλική αστυνομία του έστησε «παγίδα» ήταν με μια Βίβλο στα χέρια, αξύριστος και με βρώμικα ρούχα. Ήταν οι τελευταίες στιγμές που ο Κρίστιαν Μπρούκνερ απολάμβανε την ελευθερία του, καθώς εκτίει τώρα ποινή κάθειρξης σε φυλακή του Κιέλου της βόρειας Γερμανίας για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας στο πορτογαλικό τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ.

Πώς έπεσε στην «παγίδα» της αστυνομίας

«Όταν έπεσε στα χέρια μας στο πρόσωπό του ήταν ζωγραφισμένη η έκπληξη, ανησυχούσε πραγματικά. Έμοιαζε σαν άστεγος. Ήταν αξύριστος, είχε βρώμικα ρούχα, έζεχνε. Φορούσε τζιν και στρατιωτικό μπουφάν. Δεν είχε κινητό πάνω ή χρήματα, μόνον μια Βίβλο και μια κάρτα με τον τηλεφωνικό αριθμό του δικηγόρου του. Έδειχνε αξιοθρήνητος. Τον λυπηθήκαμε, μάλιστα και του προσφέραμε νερό», σχολίασε στη βρετανική εφημερίδα «The Mirror» ο αστυνόμος Αντρέα Πάπα.

Η ιταλική αστυνομία έπιασε τον Γερμανό παιδεραστή μετά από ένα ψεύτικο ραντεβού στο γερμανικό προξενείο στο Μιλάνο, όπου ο Μπρούκνερ επρόκειτο να παραλάβει το νέο του διαβατήριο. Είχε πάει εκεί στις 19 Δεκεμβρίου υποστηρίζοντας ότι είχε μόλις φθάσει από την Ελβετία και ότι άγνωστοι του έκλεψαν το διαβατήριο μέσα στο τρένο την ώρα που κοιμόταν.

«Έμοιαζε σαν άστεγος»

Στο προξενείο, ωστόσο, ανακάλυψαν ότι καταζητείτο στη Γερμανία μετά την καταδίκη του για διακίνηση ναρκωτικών. Έτσι εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης και ζήτησαν από την ιταλική αστυνομία να τον συλλάβει. «Συμφωνήσαμε τη μέρα και την ώρα με το προξενείο και στήσαμε την παγίδα στις 28 Σεπτεμβρίου», συνέχισε ο αστυνόμος Πάπα.

«Μας τον είχαν περιγράψει ως ψηλό και ξανθό και περιμέναμε να εμφανιστεί στην είσοδο. Αρχικά δεν ήθελε να μας ακολουθήσει, αλλά όταν είδε ότι ήμασταν έξι αστυνομικοί δεν αντιστάθηκε. Έμοιαζε σαν άστεγος», ανέφερε για τον συλληφθέντα που κρατά πεισματικά κλειστό το στόμα του σχετικά με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

«Όταν ακούσαμε τα νέα για την υπόθεση της Μαντλίν προ ημερών εκπλαγήκαμε. Τον θυμηθήκαμε γιατί σπάνια συλλαμβάνουμε Γερμανούς. Δεν συμβαίνει συχνά να πιάνεις κάποιον για κάποιο αδίκημα και να αποκαλύπτεται μετά ότι έχει διαπράξει κάτι τόσο κακό. Ούτε που μας είχε περάσει από το μυαλό ότι εμπλέκονταν παιδιά στην υπόθεση. Ήταν πολύ ταπεινός. Δεν έδειχνε εγκληματίας».

Φαίνεται πως εμπλέκεται και με άλλες εξαφανίσεις και δολοφονίες ανηλίκων

Επίσης, διερευνάται αν σχετίζεται και με τις εξαφανίσεις και δολοφονίες άλλων παιδιών και εφήβων. Για παράδειγμα, οι εισαγγελείς της Μπριζ διερευνούν εάν μπορεί να συνδέεται με την άγρια δολοφονία μιας Γερμανίδας εφήβου στο φλαμανδικό θέρετρο Ντε Χάαν το 1996, της Καρόλα Τίτζε, που ήταν 16 ετών όταν δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των διακοπών της στο Βέλγιο.

Μερικές ημέρες πριν τον θάνατό της λέγεται ότι γνώρισε έναν νεαρό Γερμανό σε μια ντίσκο, με τον νεαρό να καυχιέται για τα μπλεξίματά του με τις δικαστικές αρχές. Η 16χρονη πήγε μια βόλτα στην παραλία στις 5 Ιουλίου και δεν επέστρεψε ποτέ. Μια εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της, ανακαλύφθηκε το ακρωτηριασμένο σώμα της στους αμμόλοφους, με τις Αρχές να ξεκινούν έρευνα για τον Γερμανό που είχε γνωρίσει στην ντίσκο.

Το σκίτσο του όμως, που δημοσιεύτηκε. δεν έφερε αποτελέσματα, με την επίσημη έρευνα για τη δολοφονία της να κλείνει το 2016. Τώρα όμως, οι Βέλγοι ερευνητές πιστεύουν πως μπορεί και να υπάρχουν νέες εξελίξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments