Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός σήμερα: Μειώνονται τα κρούσματα και οι νεκροί

Ιταλία κορωνοϊός σήμερα: Μειώνονται τα κρούσματα και οι νεκροί
Ιταλία κορωνοϊός σήμερα: Κατά 53 αυξήθηκαν οι νεκροί του κορωνοϊού στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο ενώ τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν ανέρχονται σε 197.

Τους 33.899 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 234.998. Παράλληλα, 165.837 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες, Σάββατο, το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 234.801 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.846 άνθρωποι ενώ 165.078 είχαν θεραπευτεί. Το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 53 άνθρωποι και καταγράφηκαν 197 νέα κρούσματα. 759 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 287 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 4.864 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 30.111 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν πτώση: νόσησαν 73 λιγότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 19 λιγότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι μειώθηκαν κατά 538. Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό ότι στην περιφέρεια Βένετο το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν καταγράφηκε κανένας νεκρός αλλά ούτε και νέα κρούσματα.

Και στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, τόσο ο αριθμός των θανάτων, όσο και των νέων περιστατικών, παρουσιάζει μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ο Ντομένικο Αρκούρι, πάντως, ο Ιταλός επίτροπος αρμόδιος για την διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προκάλεσε ο κορωνοϊός, δήλωσε ότι «δεν πρέπει να νομίζουμε ότι ο συναγερμός έχει λήξει, διότι αυτό θα συμβεί μόνον όταν ανακαλυφθεί το εμβόλιο και μπορέσει να παραχθεί σε ικανοποιητική ποσότητα».

Κίνα: Θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό «παγκόσμιο δημόσιο αγαθό»

Τη διεθνή συνεργασία στις μελλοντικές κλινικές δοκιμές εμβολίων για τον κορωνοϊό σχεδιάζει να αυξήσει η Κίνα, οικοδομώντας πάνω σε προηγούμενες συνεργασίες για την ανάπτυξη εμβολίων, όπως δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας. Φαίνεται πως η χώρα από την οποία ξεκίνησε ο κορωνοϊός καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση και θεραπεία του, με τους Κινέζους ερευνητές να διεξάγουν πέντε χωριστές κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, δηλαδή τις μισές από το σύνολο των δοκιμών αυτών που γίνονται παγκοσμίως, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, δήλωσε τον περασμένο μήνα στην Παγκόσμια Συνέλευση για την Υγεία, το σώμα που διευθύνει τον ΠΟΥ, ότι τα εμβόλια που αναπτύσσει η Κίνα θα γίνουν «παγκόσμιο δημόσιο αγαθό» μόλις θα είναι έτοιμα για να χρησιμοποιηθούν και η Κίνα θα εξασφαλίσει ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες θα έχουν πρόσβαση στα εμβόλια και θα έχουν τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments