Αθλητισμός

Ντίνος Μήτογλου Παναθηναϊκός: Πρόταση για νέο συμβόλαιο με “ψαλίδι” στις αποδοχές

Ντίνος Μήτογλου Παναθηναϊκός: Πρόταση για νέο συμβόλαιο με “ψαλίδι” στις αποδοχές
Ντίνος Μήτογλου Παναθηναϊκός: Οι "πράσινοι" θέλουν να κρατήσουν τον παίκτη, αλλά με μειωμένες αποδοχές.

Η εξάπλωση του κορωνϊού επηρέασε άμεσα της αθλητικές ομάδες και ειδικότερα το χώρο του μπάσκετ. Η φετινή Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε πρόωρα κάτι που είχε και οικονομικό αντίκρισμα για τους συλλόγους. Μια από τις ομάδες που αναμένεται να προχωρήσει σε μια πιο σφικτή οικονομική πολιτική είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτό οδήγησε και τον Νικ Καλάθη στην έξοδο καθώς το συμβόλαιο του ήταν αρκετά μεγάλο για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Εξαιτίας της πρόωρης λήξης της σεζόν οι ομάδες προχώρησαν σε ψαλίδισμα του μισθού που θα έπαιρναν οι παίκτες για φέτος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Livesport οι “πράσινοι” συμφώνησαν με τους παίκτες για τη μείωση στα φετινά συμβόλαια πετυχαίνοντας «ψαλίδι» σε μεγαλύτερο ποσοστό από το 20% που είχε συμφωνήσει η Ευρωλίγκα με την Ένωση Παικτών (ELPA).

Μήτογλου με λιγότερα χρήματα

Την ίδια στιγμή οι πρωταθλητές ετοιμάζονται για την επόμενη αγωνιστή περίοδο. Θυμίζουμε ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Βόβορας θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας. Παράλληλα υπάρχουν επαφές με τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ για να υπάρξει ανανέωση με αναπροσαρμογή.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Ντίνος Μήτογλου. Ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ προβλεπόταν να εισπράξει περίπου 600.000 ευρώ για την προσεχή σεζόν και η διοίκηση του πρόσφερε νέο συμβόλαιο με χαμηλότερες αποδοχές, με τις συζητήσεις να είναι σε καλό δρόμο. Από το καλοκαίρι του 2017 ο Μήτογλου αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, με το νούμερο 44.Τον Ιούνιο του ίδιου έτους κέρδισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδος, κόντρα στον Ολυμπιακό με 3-2 στη σειρά των τελικών.

Τον Φλεβάρη του 2019 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, κόντρα στον ΠΑΟΚ με 79-73. Τον Ιούνιο του 2019 κατέκτησε το δεύτερο του πρωτάθλημα με τα πράσινα, νικώντας στην σειρά των τελικών τον Προμηθέα Πατρών με 3-0. Στις 3 Ιανουαρίου 2020, έκανε οκτώ ρεκόρ καριέρας για αγώνα της Ευρωλίγκα (κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας) καθώς σε 40:45′ είχε 25 πόντους (11/15 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 3/4 βολές), 16 ριμπάουντ (8+8), 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Το Φεβρουάριο του 2020, συμμετείχε στο πρώτο του Ελληνικό All Star Game, όπου και αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης.

Ο Παναθηναϊκός θα στηριχτεί τη νέα σεζόν στον ελληνικό του κορμό, καθώς θα παραμείνουν οι Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Μήτογλου, αναμένεται να ανανεώσουν οι Παππάς και Βουγιούκας, πιθανότατα θα επιστρέψει ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, ενώ είναι πολύ πιθανή η μεταγραφή των Μποχωρίδη και Κασελάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments