Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Έκρηξη σε εταιρεία – Απεγκλωβίστηκε μια γυναίκα

Θεσσαλονίκη: Έκρηξη σε εταιρεία – Απεγκλωβίστηκε μια γυναίκα
Θεσσαλονίκη: Έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.

Έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε κτήριο όπου στεγάζεται η εταιρεία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μικρής έκτασης φωτιά, από την οποία γέμισε καπνούς το εσωτερικό του κτηρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά ήταν μικρής έκτασης και έχει κατασβεστεί, ωστόσο το σημείο γέμισε με καπνούς. Η έκρηξη σημειώθηκε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου και οι πυροσβέστες προχώρησαν στον απεγκλωβισμό μίας γυναίκας από μπαλκόνι τρίτου ορόφου. Λίγη ώρα αργότερα τα στελέχη της Πυροσβεστικής έσβησαν την φωτιά και αυτήν την ώρα διερευνούν τα αίτια που την προκάλεσαν.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κανέναν τραυματισμό κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Φωτιά σε όχημα στη Θεσσαλονίκη:

Πυρκαγιά σε ΙΧ όχημα που βρισκόταν επί της οδού Ανθέων, στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού, δίπλα στον καταυλισμό των Ρομά, στην περιοχή Τσαΐρια. Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα και κατασβέστηκε από 5 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με δύο οχήματα. Το όχημα υπέστη υλικές ζημίες, ωστόσο δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Προανάκριση διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τι να κάνεις αν η φωτιά σε πλησιάσει:

Φρόντισε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να παραμένεις ήρεμος σε περίπτωση πυρκαγιάς. Μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις, κάλεσε το 199 και ακολούθησε με ψυχραιμία τις οδηγίες που θα δώσει το Πυροσβεστικό Σώμα. Ο πανικός είναι η βασική αιτία θανάτου σε περιπτώσεις πυρκαγιάς. Μάθε πώς μπορείς να παραμείνεις ασφαλής, εσύ και η οικογένειά σου, σε περίπτωση πυρκαγιάς και τι να κάνεις αν η φωτιά πλησιάζει εσένα ή το σπίτι σου. Σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε κτήριο:

  • Εκκένωσέ το αμέσως. Αν διαταχθεί εκκένωση της περιοχής ακολούθησε πιστά τις οδηγίες των Αρχών και τις διαδρομές που θα δοθούν.
  • Άφησε πίσω τα υπάρχοντά σου. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, μην καθυστερείς να φύγεις επειδή θέλεις να πάρεις μαζί σου κάτι.
  • Κάλυψε τη μύτη σου με ένα μπλουζάκι ή μια υγρή πετσέτα. Αυτό θα εμποδίσει τον καπνό να εισέλθει στους πνεύμονές σου. Κάλυψε επίσης τα πρόσωπα των παιδιών όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά όταν βοηθάς στο να τα βγάλεις ασφαλή.
  • Όταν βγεις από το κτήριο μην παραμείνεις έξω από αυτό. Άφησε τους πυροσβέστες να κάνουν το έργο τους χωρίς θεατές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments