Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα:Έτοιμη για όλα η κυβέρνηση αν ξεφύγουν τα κρούσματα – Ποιες οι πιθανότητες νέας καραντίνας

Κορωνοϊός Ελλάδα:Έτοιμη για όλα η κυβέρνηση αν ξεφύγουν τα κρούσματα – Ποιες οι πιθανότητες νέας καραντίνας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Η Ελληνική κυβέρνηση εξετάζει τις επιλογές στης σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα μας προχώρησε σε σταδιακή άρση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο εδώ και λίγες ημέρες υπάρχει έντονη ανησυχία. Το Pagenews.gr είχε αναφέρει το μεσημέρι της Δευτέρας ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί νέα ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ. Σε αυτή έγινε γνωστό ότι υπάρχουν 97 νέα κρούσματα.

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να επαναφέρει την γραπτή ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του ιού, ενώ την ίδια ώρα έδειξε ότι δεν θα υπάρχει ανοχή σε περιπτώσεις όπως αυτή της Μυκόνου. Ο στόχος των αρχών είναι να θυμίσουν στον κόσμο ότι η άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό. Η χώρα μας έχτισε ένα καλό πρόσωπο το οποίο τη βάζει σε πλεονεκτική θέση στη μάχη του τουρισμού. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει να γίνει ανατροπή σε αυτό το κομμάτι.

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η αύξηση των κρουσμάτων κάνει πολλούς να σκέφτονται μια δεύτερη καραντίνα. Το Lockdown μπορεί να είναι αποτελεσματικό, ωστόσο η χώρα μας και περισσότερο η οικονομία δεν θα μπορούσε να αντέξει κάτι ανάλογο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο μιας ολικής καραντίνας με κλείσιμο καταστημάτων να μην υπάρχει καν στο τραπέζι των συζητήσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star, καθώς η οικονομία δεν αντέχει άλλο ένα πισωγύρισμα και γι’ αυτό τη μεγαλύτερη σημασία έχει η τήρηση των κανόνων υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Αυτό που εξετάζει η κυβέρνηση και είναι έτοιμη να το προχωρήσει αν χρειαστεί, είναι το τοπικό Lockdown σε ορισμένες περιοχές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε δηλώσει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι είναι ένα πλάνο που θα εφαρμοστεί αν τα πράγματα ξεφύγουν σε κάποια περιοχή. «Φυσικά και υπάρχει το ενδεχόμενο. Είτε το τοπικό επίπεδο αφορά μια γειτονιά είτε μια υγειονομική δομή, ένα σχολείο, οτιδήποτε. Μπορεί ν’ αφορά μια γεωγραφική περιοχή, όπως ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο τραπέζι και ο περιορισμός πτήσεων

Άλλο ένα σενάριο που υπάρχει είναι ο περιορισμός ορισμένων πτήσεων από το εξωτερικό. Αυτό συμβαίνει γιατί η έρευνα που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες δείχνει ότι τα περισσότερα κρούσματα ήραν από εξωτερικό. και μάλιστα πριν καν ανοίξει η αυλαία της φετινής τουριστικής περιόδου με την άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί. Αυτό σημαίνει πως ο περιορισμός θ’ αφορά συγκεκριμένα αεροδρόμια με βάση το επιδημιολογικό προφίλ των χωρών προέλευσης, όπως συνέβη π.χ. με την Ντόχα του Κατάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε αυτές τις αποφάσεις θα έχουν οι ειδικοί επί της υγείας τους οποίους συμβουλεύεται ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή που ο κορωνοϊός ήρθε στη χώρα μας. Έτσι, η εξέλιξη των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστική για τις εξελίξεις. Ο τρόπος με τον οποίο κλείνει η γραπτή ανακοίνωση για τα κρούσματα που εκδόθηκε χθες το απόγευμα είναι ενδεικτικός των καταστάσεων και των προθέσεων: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό όσο και διεθνές επίπεδο και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, εάν χρειαστεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments