Ελλάδα

Νίκος Σύψας για συνωστισμό: “Ένας άνθρωπος μπορεί να μολύνει 85”

Νίκος Σύψας για συνωστισμό: “Ένας άνθρωπος μπορεί να μολύνει 85”
Νίκος Σύψας για συνωστισμό: Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας μίλησε με αφορμή τα 97 κρούσματα μέσα σε τέσσερις ημέρες και τις πιθανότητες για τοπικά lockdown στη χώρα μας. Παράλληλα εφιστά την προσοχή σε όλους μας, υπογραμμίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί έναν κίνδυνο, δεν χρειάζεται πάνω σε αυτόν να προσθέτουμε και τον κίνδυνο συγχρωτισμού.

Έπειτα από τη χθεσινή ενημέρωση των 97 νέων κρουσμάτων του κορωνοιού στη χώρα μας, αλλά και τις εικόνες συνωστισμού που είδαμε σε μαγαζιά και μπιτς μπαρ της χώρας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Νίκος Σύψας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 κρούοντας άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου, σχετικά με την εξάπλωση του ιού, εισάγοντας δε την πιθανότητα να αναζωπυρωθεί μέσα στο καλοκαίρι το πρώτο κύμα κορωνοϊού στη χώρα μας. «Αν η αυξητική τάση των κρουσμάτων συνεχιστεί ενδεχομένως να μιλήσουμε μέσα στο καλοκαίρι για επανάκαμψη του πρώτου κύματος και αυτό θα είναι μια αποτυχία» είπε μετά την εμφάνιση 97 νέων κρουσμάτων μέσα σε 4 μέρες. «Έχουν αυξηθεί πολύ τα κρούσματα. Δύο είναι οι  μεγάλοι κίνδυνοι, οι συγχρωτισμοί και τα εισαγόμενα κρούσματα. Ο ιός χτυπάει καμπανάκι, έως μεγάλο κουδούνι ότι είναι εδώ, όλοι εμείς μπορούμε να μολυνθούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

“Οι νέοι μπορεί να μην κινδυνεύουν, αλλά διασπείρουν τον ιό”

Ο καθηγητής εφιστά την προσοχή: «Οι νέοι μπορεί να μην κινδυνεύουν, αλλά διασπείρουν τον ιό. Ένας άνθρωπος μολύνει 85, όχι 2-3. Ο κίνδυνος συνωστισμού στα μπαράκια στη Μύκονο είναι τεράστιος» είπε ο καθηγητής μετά το λουκέτο που μπήκε σε μπαρ του νησιού. «Aυτό θα είναι μία πραγματικότητα» είπε για την πιθανότητα των τοπικών lockdown, που εξετάζει η κυβέρνηση. «Αν ένα νησί ή μια δομή θεωρηθούν μολυσμένα, άπαντες θα μπουν σε καραντίνα. Ευελπιστώ ότι αυτό θα είναι ένα κακό σενάριο, δεν θέλω να υπάρχει πανικός. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τον ιό» επισημαίνει.

“Ο τουρισμός είναι ένας κίνδυνος, δεν χρειάζεται πάνω σε αυτόν να προσθέτουμε και τον κίνδυνο συγχρωτισμού”

Τέλος ο κ. Σύψας ανέφερε ότι «μπορούμε να κάνουμε το σωστό, δεν θέλει κανείς να καταστρέψει την οικονομία της χώρας» αναφέρει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και εξέφρασε την ευχή να μην ξαναδεί σε καθημερινή βάση τον Σωτήρη Τσιόδρα στις ενημερώσεις για τα κρούσματα και τους θανάτους. «Θα επενεκτιμηθεί το ποιες χώρες είναι ασφαλείς. Ο τουρισμός είναι ένας κίνδυνος, δεν χρειάζεται πάνω σε αυτόν να προσθέτουμε και τον κίνδυνο συγχρωτισμού» είπε για το άνοιγμα στις πτήσεις. «Μπορούμε να έχουμε σημαντικό πρόβλημα αν δεν αλλάξει η τάση των τελευταίων ημερών» είπε για τις μεγάλες συγκεντρώσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments