Ελλάδα

Νίκος Χαρδαλιάς Θεσσαλονίκη: Ραδιοφωνική παραγωγός του έριξε νερό

Νίκος Χαρδαλιάς Θεσσαλονίκη: Ραδιοφωνική παραγωγός του έριξε νερό
Νίκος Χαρδαλιάς Θεσσαλονίκη: Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει απασχολήσει παλαιότερα τα ΜΜΕ, με τη λεκτική επίθεσή της προς αστυνομικούς για το ζήτημα του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων

Ένα απρόοπτο περιστατικό συνέβη σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου στον Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος δέχτηκε επίθεση από ραδιοφωνική παραγωγό μέσα σε εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια γεύματος του κ. Χαρδαλιά με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου, σε εστιατόριο στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μια ανάσα από τον Λευκό Πύργο η γνωστή Θεσσαλονικιά, Ι. Κ., που δηλώνει παρουσιάστρια και έχει απασχολήσει παλαιότερα τα ΜΜΕ, με τη λεκτική επίθεσή της προς αστυνομικούς για το ζήτημα του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων, πλησίασε το τραπέζι των δύο υφυπουργών όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους.

Αφού εγκωμίασε το έργο του Νίκου Χαρδαλιά, τονίζοντάς του ότι «Είσαι φοβερός, έσωσες την χώρα», του ζήτησε να βγουν μια αναμνηστική φωτογραφία. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δέχτηκε και μόλις τον πλησίασε η I. Κ. άρπαξε ένα ποτήρι με νερό που ήταν στο τραπέζι και το έριξε πάνω στο Νίκο Χαρδαλιά, μπροστά στα μάτια της κόρης του. Ο Νίκος Χαρδαλιάς γευμάτιζε χωρίς την αστυνομική του φρουρά. Ωστόσο, άμεση ήταν η επέμβαση των ανδρών ασφαλείας του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θόδωρου Καράογλου οι οποίοι την προσήγαγαν ενώ κατάσχεσαν το κινητό της φίλης της που τραβούσε βίντεο εκείνη τη στιγμή.

Χαρδαλιάς κορωνοϊός: «Δεν θα εξαφανιστούν τα κρούσματα, παραμένουμε σε επιφυλακή»

Το σχόλιο του για τα 97 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων πως οι νοσούντες δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν και επεσήμανε ότι με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα λένε τα ίδια πράγματα από την πρώτη στιγμή.

«Το ζήτημα είναι να παραμείνουμε σε επιφυλακή, να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το ζήτημα της εξέλιξης του ιού είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο σε σχέση με τον καθένα μας ξεχωριστά», είπε και σημείωσε: «Είναι σε ύφεση ο ιός, αλλά δεν σημαίνει ότι ο ιός έχει φύγει».

Συγχρόνως, διαβεβαίωσε τους πολίτες πως αν ο καθένας μας τηρεί τα μέτρα, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να αποτραπεί η δημιουργία πολλαπλασιαστών ή φορτίων.

«Εάν με ρωτάτε αν εξαφανιστούν τα κρούσματα, σας λέω, όχι δεν θα εξαφανιστούν τα κρούσματα. Απλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι επιχειρησιακά να λειτουργήσουμε, να μπορέσουμε να φέρουμε λύσεις, να λειτουργήσουμε τα πρωτόκολλα και όλο αυτό να μην δημιουργήσει πρόβλημα στη γενικότερη προσπάθεια που κάνουμε ως Ελλάδα», είπε.  Σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για τα κρούσματα από το εξωτερικό ο υφυπουργός απάντησε πως «παρακολουθούμε επιδημιολογικά όλες τις χώρες και αυτές που είναι στις 29 και αυτές που είναι υψηλού ρίσκου και αναλόγως λειτουργούμε» και συνέχισε:

«Η έννοια της δειγματοληψίας δεν έχει να κάνει με το ότι έρχεται μια πτήση και θα πάρουμε πέντε να τους ελέγξουμε. Έχει να κάνει με ένα σύγχρονο πρωτόκολλο το οποίο έχει έναν αλγόριθμο που έχει να κάνει με το από ποιες περιοχές ήρθαν, αν υπάρχουν τράνζιτ μεταφορές, αν οι προηγούμενες ημέρες στην περιοχή τους έχουν βγάλει κρούσματα, αν οι δικές μας δειγματοληπτικές έρευνες έχουν κρούσματα. Υπάρχουν άνθρωποι που ξενυχτάνε σε 24ωρη βάση στην Πολιτική Γραμματεία, ούτως ώστε να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Υπομονή σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία δουλεύουμε νυχθημερόν για να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 97 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου). Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

  • 690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments