Ελλάδα

Ανατροπή στο Mega Channel

Ανατροπή στο Mega Channel
Μια σημαντική επιλογή των υπευθύνων του καναλιού φαίνεται να μην αποδίδει.

Είναι αλήθεια πως στην τηλεόραση χρειάζεται υπομονή για να πετύχει ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα ή ένα τηλεοπτικό δελτίο. Σίγουρα στην τηλεθέαση ενός κεντρικού δελτίου ειδήσεων εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος και του παρουσιαστή αλλά και των ρεπορτάζ – συνεντεύξεων που θα φιλοξενήσει.

Στο Mega Channel πριν από λίγες ημέρες οι ιθύνοντες του καναλιού πήραν την απόφαση να αλλάξουν την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και να το μετακινήσουν κατά μισή ώρα νωρίτερα της έναρξης που είχε καθιερωθεί και ξεκινά πλέον στις 19:30. Ο χρόνος όμως έναρξης ενός δελτίου ειδήσεων είναι και αυτός βασικός για να καθιερωθεί στη μνήμη των τηλεθεατών.

Η επιλογή αυτή φαίνεται προς στιγμήν να έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στα νούμερα τηλεθέασης, αλλά όπως προαναφέραμε σε όλα χρειάζεται υπομονή. Η αλλαγή στην ώρα μετάδοσης έχει ρίξει τα νούμερα στην τηλεθέαση με τους υπεύθυνους να προβληματίζονται, αλλά να εμμένουν στην απόφασή τους περιμένοντας να περάσει λίγο ο καιρός.

Ενδεικτικό ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, και πρώτης με την εν λόγω αλλαγή, στο σύνολο του κοινού ο μέσος όρος κινήθηκε περίπου στο  4,7% ενώ προηγουμένως ήταν από το 5,5% ενώ, ενίοτε, ξεπερνούσε ακόμη και το 7%. Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου το δελτίο του Mega έκανε 4,9% στο σύνολο ξεπερνώντας μόνο αυτό της ΕΡΤ με την Αντριάνα Παρασκευοπούλου, με 3,9%.

Και, την Τρίτη 9 Ιουνίου έμεινε πίσω ακόμη και από αυτό της ΕΡΤ κάνοντας 5,6% στο σύνολο (έναντι 6,4% της δημόσιας τηλεόρασης). Οι επιδόσεις του δελτίου… επιβαρύνουν και το σύνολο. Την Τρίτη το Mega ήταν στο 5,3% και στην 6η θέση των καναλιών (στην 7η η ΕΡΤ1 με 5,1%), με πρώτο το Star με 17,6% και ακολούθησαν ΑΝΤ1 με 15,3%, ΣΚΑΪ με 13,5%, Alpha με 9,4% και OPEN με 7%.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν εκείνο που ανέβηκε στην κορυφή των προτιμήσεων του συνόλου του κοινού, έχοντας μικρή διαφορά από τον δεύτερο Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.  Στο τηλεβαρόμετρο η κατάταξη των καναλιών ήταν ίδια με της προηγούμενης ημέρας, με το Star να είναι πρώτο και στις δύο βασικές κατηγορίες κοινού, και τον ΑΝΤ1 να ακολουθεί στη δεύτερη θέση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments