Ελλάδα

Φωτιά Ασπρόπυργος: Πυρκαγιά στα Νεόκτιστα

Φωτιά Ασπρόπυργος: Πυρκαγιά στα Νεόκτιστα
Φωτιά Ασπρόπυργος: Φωτιά έχει ξεσπάσει στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Στο σημείο επιχειρεί πυροσβεστική δύναμη.

Φωτιά έχει ξεσπάσει στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ έχει ξεσπάσει στην περιοχή όπου βρίσκεται ο καταυλισμός των Ρομά. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα. Δείτε την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος παρακάτω:

Ο Ασπρόπυργος βρίσκεται γύρω στα 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Ελευσίνας. Ο δήμος Ασπροπύργου ανήκει στον νομό Δυτικής Αττικής. Εκτείνεται από τις νοτιοδυτικές πλαγιές της Πάρνηθας στα βόρεια έως τον κόλπο της Ελευσίνας στα νότια. Πρόκειται για μία σχετικά μακρόστενη έκταση, που δυτικά συνορεύει με τον Δήμο Ελευσίνας και την Κοινότητα Μαγούλας, ανατολικά με τους Δήμους Ζεφυρίου και Φυλής και νοτιοανατολικά με τον Δήμο Χαϊδαρίου. Τα βόρεια όρια του δήμου προσδιορίζονται από τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, ενώ τα νότια από τη θάλασσα.

Το βορειοανατολικό τμήμα του δήμου καταλαμβάνεται από τους ορεινούς όγκους της Πάρνηθας. Ορεινός είναι και ο χαρακτήρας του νοτιο­ανατολικού τμήματος του Ασπροπύργου, στα σύνορα με το Χαϊδάρι, όπου εκτείνεται το βραχώδες Ποικίλο όρος, ο βόρειος όγκος του Αιγάλεω. Η υπόλοιπη έκταση του δήμου Ασπροπύργου είναι πεδινή· πρόκειται για την εύφορη πεδιάδα του Θριάσιου πεδίου. Η πόλη του Ασπροπύργου εντοπίζεται στα νοτιοδυτικά, γύρω στο 1,5 χιλιόμετρο βόρεια της ακτής. Εκτός από τον κεντρικό αστικό πυρήνα (συνοικία Ασπροπύργου), υπάρχουν και οι συνοικίες Γκορυτσά στα βορειοδυτικά, Άνω Φούσα, Κάτω Φούσα, Ρουπάκι στα βόρεια και Νεόκτιστα στα νοτιοανατολικά. Στην παράκτια ζώνη, νότια της συνοικίας Ασπροπύργου, βρίσκεται η συνοικία Λαιμός-Λουζιτάνια και η παραλία.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Χαλκιδική

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, σε δασική έκταση στη θέση «Πηγαδάκια», κοντά στον Όρμο Παναγιάς, στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Στο σημείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή και εξακολουθεί να επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, αποτελούμενη από τριάντα πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα δεκαεπτά ατόμων και έντεκα οχήματα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η φωτιά έκαψε μέχρι στιγμής χαμηλή βλάστηση με πεύκα και πουρνάρια, ενώ δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments