Ελλάδα

Φωτιά τώρα στη Χαλκιδική: Πυρκαγιά σε δασική περιοχή στη Σιθωνία

Φωτιά τώρα στη Χαλκιδική: Πυρκαγιά σε δασική περιοχή στη Σιθωνία
Φωτιά τώρα στη Χαλκιδική: Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς που καίει δασική έκταση.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Πηγαδάκια του δήμου Σιθωνίας στη Χαλκιδική, το μεσημέρι της 10ης Ιουνίου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει δασική έκταση. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα25 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περαιτέρω πληροφορίες.

Νεκρή ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στις Συκιές:

Την τελευταία της πνοή άφησε μια 86χρονη γυναίκα τα ξημερώματα της Τρίτης 9 Ιουνίου και συγκεκριμένα στις 2:30 όταν ξέσπασε φωτιά σε δωμάτιο του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε, στην οδό Βελδεμίρη στην περιοχή των Συκεών στη Θεσσαλονίκη. Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία, ενώ στο σημείο έσπευσαν αμέσως δύο οχήματα της πυροσβεστικής με 6 πυροσβέστες, έπειτα από σχετική κλήση που δέχθηκαν. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς, ωστόσο ανέσυραν νεκρή την άτυχη γυναίκα μέσα από το διαμέρισμα της. Το ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενεργεί προανάκριση για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της φωτιάς.

Χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνεις αν η φωτιά σε πλησιάσει:

Φρόντισε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να παραμένεις ήρεμος σε περίπτωση πυρκαγιάς. Μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις, κάλεσε το 199 και ακολούθησε με ψυχραιμία τις οδηγίες που θα δώσει το Πυροσβεστικό Σώμα. Ο πανικός είναι η βασική αιτία θανάτου σε περιπτώσεις πυρκαγιάς. Μάθε πώς μπορείς να παραμείνεις ασφαλής, εσύ και η οικογένειά σου, σε περίπτωση πυρκαγιάς και τι να κάνεις αν η φωτιά πλησιάζει εσένα ή το σπίτι σου. Σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε κτήριο:

  • Εκκένωσέ το αμέσως. Αν διαταχθεί εκκένωση της περιοχής ακολούθησε πιστά τις οδηγίες των Αρχών και τις διαδρομές που θα δοθούν.
  • Άφησε πίσω τα υπάρχοντά σου. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, μην καθυστερείς να φύγεις επειδή θέλεις να πάρεις μαζί σου κάτι.
  • Κάλυψε τη μύτη σου με ένα μπλουζάκι ή μια υγρή πετσέτα. Αυτό θα εμποδίσει τον καπνό να εισέλθει στους πνεύμονές σου. Κάλυψε επίσης τα πρόσωπα των παιδιών όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά όταν βοηθάς στο να τα βγάλεις ασφαλή.
  • Όταν βγεις από το κτήριο μην παραμείνεις έξω από αυτό. Άφησε τους πυροσβέστες να κάνουν το έργο τους χωρίς θεατές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments