Οικονομία

“Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα”: Φθηνότερο το κόστος τους φέτος

“Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα”: Φθηνότερο το κόστος τους φέτος
"Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα": Θα κοστίζουν ανάλογα με τους μήνες που θα κυκλοφορήσουν ξανά στους δρόμους, ενώ καταργείται το πέναλτι- Ανοίγει ακόμη, ο δρόμος στους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη η οποία προβλέπει την κατάργηση του πέναλτι για τα «τέλη κυκλοφορίας με το μήνα». Έτσι για φέτος, τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα θα κοστίζουν φθηνότερα,  αφού οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν τέλη για τους μήνες που θα κυκλοφορήσουν ξανά τα οχήματα τους χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο. Η εν λόγω  διάταξη ανοίγει το δρόμο στους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας και να κυκλοφορήσουν τα οχήματα τους για ένα μήνα ή για τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του έτους πληρώνοντας τέλη ανάλογα με του μήνες  που θα επιλέξουν.

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου αναμένεται να λήξει η αναμονή των ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους Εφορίες και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας καταβάλλοντας όμως μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας.

Με την νέα διάταξη αν κάποιος κυκλοφορήσει το όχημά του για τρεις μήνες θα πληρώσει τα τέλη που αντιστοιχούν στα 3/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας χωρίς  πρόστιμο, για πέντε μήνες τα 5/12  και για έξι μήνες τα μισά τέλη. Αναφορικά με την άρση της ακινησίας του οχήματος ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. πρέπει να επισκεφθεί την αρμόδια Δ.Ο.Υ., εκεί που κατέθεσε τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας και να υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Με την κατάθεση των δικαιολογητικών θα παραλάβει τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος καθώς και μια δήλωση άρσης ακινησίας.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχει ο ιδιοκτήτης ΙΧ μαζί του είναι τα εξής:

  • Βεβαίωση Ακινησίας
  • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο του αιτούντα
  • Αποδεικτικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας.
  • Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο σε ισχύ

Η διαδικασία ολοκληρώνεται αυθημερόν στην εφορία που κατατέθηκαν η  άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να προσέλθει στην Δ.ΟΥ. του και να κάνει γραπτά σχετικό αίτημα το οποία τηρείται στο αρχείο της εφορίας του και να πάρει την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας. Αξίζει να επισημανθεί ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ως προς την ημερομηνία επιστροφής των πινακίδων κατά τη λήξη του διαστήματος για το οποίο ο κάτοχος του ΙΧ έχει πάρει τις πινακίδες, καθώς υπάρχει ο φορολογούμενος απειλείτε με την πληρωμή προστίμου.

Η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., γίνεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του οχήματος για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Στην περίπτωση επιστροφής των πινακίδων με καθυστέρηση, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των αναλογούντων ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments