Ελλάδα

Νάξος: Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά

Νάξος: Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά
Νάξος: Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Λιβάδι Νάξου.

Πυρκαγιά ξέσπασε στη Νάξο το μεσημέρι της Πέμπτης. Επιτόπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες και πέντε οχήματα. Συναγερμός για φωτιά στη Νάξο σήμανε στην Πυροσβεστική, το μεσημέρι της Πέμπτης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Λιβάδι Νάξου. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Νωρίτερα σήμερα, πυρκαγιά ξέσπασε και στο Μενίδι

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου στην περιοχή του Μενιδίου και συγκεκριμένα στα όρια του Μενιδίου με τα Άνω Λιόσια.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σαράντα Μάρτυρες, ενώ στο σημείο όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά επιχειρούν για την κατάσβεσή της 14 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί παραπάνω πληροφορίες.

Φωτιά και στη πλαζ της Βούλας

Πυρκαγιά  ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου δίπλα στην πλαζ της Βούλας. Ειδικότερα και σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα στα όρια περίφραξης του ΠΙΚΠΑ με την παραλία. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 12 πυροσβέστες με τρία οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ δεν έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής περαιτέρω πληροφορίες.

Χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνεις αν η φωτιά σε πλησιάσει:

Φρόντισε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να παραμένεις ήρεμος σε περίπτωση πυρκαγιάς. Μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις, κάλεσε το 199 και ακολούθησε με ψυχραιμία τις οδηγίες που θα δώσει το Πυροσβεστικό Σώμα. Ο πανικός είναι η βασική αιτία θανάτου σε περιπτώσεις πυρκαγιάς. Μάθε πώς μπορείς να παραμείνεις ασφαλής, εσύ και η οικογένειά σου, σε περίπτωση πυρκαγιάς και τι να κάνεις αν η φωτιά πλησιάζει εσένα ή το σπίτι σου. Σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε κτήριο:

  • Εκκένωσέ το αμέσως. Αν διαταχθεί εκκένωση της περιοχής ακολούθησε πιστά τις οδηγίες των Αρχών και τις διαδρομές που θα δοθούν.
  • Άφησε πίσω τα υπάρχοντά σου. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, μην καθυστερείς να φύγεις επειδή θέλεις να πάρεις μαζί σου κάτι.
  • Κάλυψε τη μύτη σου με ένα μπλουζάκι ή μια υγρή πετσέτα. Αυτό θα εμποδίσει τον καπνό να εισέλθει στους πνεύμονές σου. Κάλυψε επίσης τα πρόσωπα των παιδιών όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά όταν βοηθάς στο να τα βγάλεις ασφαλή.
  • Όταν βγεις από το κτήριο μην παραμείνεις έξω από αυτό. Άφησε τους πυροσβέστες να κάνουν το έργο τους χωρίς θεατές.

Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος

  • Δημιουργήστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι καθαρίζοντας σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων τα ξερά χόρτα και φύλλα, τις πευκοβελόνες και τα κλαδιά.
  • Κλαδέψτε τα δένδρα μέχρι το ύψος των 3 μέτρων, ανάλογα με την ηλικία και την κατάστασή τους.
  • Απομακρύνετε τα ξερά κλαδιά από τα δένδρα και τους θάμνους.
  • Μην αφήνετε τα κλαδιά των δένδρων να ακουμπούν στους τοίχους, τη στέγη και τα μπαλκόνια του σπιτιού. Κλαδέψτε τα αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων από το σπίτι.
  • Αραιώστε τη δενδρώδη βλάστηση έτσι ώστε τα κλαδιά του ενός δένδρου να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα από τα κλαδιά του άλλου.
  • Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία απομακρύνετε τη δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση γύρω από το κτίσμα σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων εφόσον οι εργασίες καθαρισμού της φυσικής βλάστησης που επιβάλλονται για την προστασία των κτιρίων δεν προσκρούουν σε καμία περίπτωση στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments