Οικονομία

Κλείνουν 1200 καταστήματα ZARA

Κλείνουν 1200 καταστήματα ZARA
Κλείνουν 1200 καταστήματα ZARA: Η εταιρεία Inditex δήλωσε ότι θα «απορροφήσει» 1.000 – 1.200 κυρίως μικρότερα καταστήματα τόσο της Zara όσο και των άλλων brands που ανήκουν στην ιδιοκτησία της.

Την πρόθεσή της να κλείσει μέχρι και 1.2000 καταστήματα Zara σε όλον τον κόσμο ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Inditex. Ο κολοσσός επιθυμεί να δώσει έμφαση στις διαδικτυακές πωλήσεις, μετά τις αλγεινές εντυπώσεις που άφησε η εταιρεία στον τομέα αυτό κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η εταιρεία Inditex δήλωσε ότι θα «απορροφήσει» 1.000 – 1.200 κυρίως μικρότερα καταστήματα τόσο της Zara όσο και των άλλων brands που ανήκουν στην ιδιοκτησία της εταιρείας και περιλαμβάνουν τα Bershka, Pull & Bear και Massimo Dutti. Τα λουκέτα αναμένεται να μπουν κυρίως σε καταστήματα στην Ασία και την Ευρώπη.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία επισημαίνει ότι το «ανθρώπινο δυναμικό θα παραμείνει σταθερό» καθώς στο προσωπικό θα προταθούν ρόλο σε άλλα πόστα όπως στην ενίσχυση των ηλεκτρονικών αγορών της εταιρείας. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι τα καταστήματα Zara ανέρχονται σε 7.412 και μετά την αναδιοργάνωση θα φτάσουν τα 6.700 με 6.900. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το άνοιγμα 450 νέων καταστημάτων.

Η Inditex, ένας από τους μεγαλύτερους κολοσσούς στη λιανική πώληση ενδυμάτων παγκοσμίως, έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία, με τις πωλήσεις της κατά το τρίμηνο 1 Φεβρουαρίου – 30 Απριλίου να σημειώνουν πτώση 44%. Η Inditex, που ελέγχεται από τον ιδρυτή της, Amancio Ortega, σκοπεύει να δαπανήσει 1 δισ. ευρώ για την online πωλήσεις της έως το 2022 και άλλα 1,7 δισ. ευρώ σε καταστήματα για να τους επιτρέψει να ενσωματωθούν καλύτερα σε ιστότοπους για ταχύτερες παραδόσεις και παρακολούθηση προϊόντων σε πραγματικό χρόνο.

«Λουκέτο» και για μαγαζί στον Άλιμο

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό ισχύουν κανονικά και έτσι μπήκε «λουκέτο» δύο μηνών και πρόστιμο 20.000 ευρώ στο μπιτς μπαρ του Αλίμου έπειτα από τα πάρτι που έγιναν. Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, το μαγαζί θα κλείσει για δύο μήνες, καθώς όπως τονίζει «κανένας δεν μπορεί να παίζει με τη δημόσια υγεία».

Η ανάρτηση του δημάρχου στο Facebook:

Οι εικόνες που κυκλοφορούν σήμερα στο διαδίκτυο και τους τηλεοπτικούς σταθμούς από το χθεσινοβραδυνό πάρτι καταστήματος στην Παραλία του Αλίμου αποτελούν προσβολή και πρόκληση για όλους μας. Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τη δημόσια υγεία. Κανένας δεν μπορεί να περιφρονεί τη σκληρή προσπάθεια που εδώ και 3 μήνες έχει κάνει όλη η κοινωνία μας για να αποφύγει τα χειρότερα.

Στηρίζουμε τα καταστήματα και θέλουμε να είναι ανοιχτά, τόσο για να ψυχαγωγείται ο κόσμος, όσο και για να υπάρχουν θέσεις εργασίας. Πρέπει όμως και τα καταστήματα να βοηθούν τον εαυτό τους, να σέβονται το κοινωνικό σύνολο και τη δημόσια υγεία. Σήμερα το απόγευμα προχωράμε στην επιβολή των κυρώσεων που προβλέπει ο Νόμος για τη συγκεκριμένη σοβαρή παράβαση: σφράγιση του Καταστήματος για 2 μήνες και πρόστιμο 20.000 €.

Ταυτόχρονα, στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλα τα παραλιακά καταστήματα: να σεβαστούμε την υγεία των ανθρώπων και τους κανόνες που είναι ίδιοι για όλους. Να προσφέρουμε ψυχαγωγία και διασκέδαση, χωρίς να ξεπερνάμε τα όρια που θέτει η συγκυρία και οι κανόνες της πολιτείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments